NBA

Markkasen Bulls kauppasi veteraani Holidayn, lisää pelaajia vielä myynnissä

Chicago Bulls kauppasi 29-vuotiaan laiturinsa Justin Holidayn Memphis Grizzliesiin. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkaavat takamiehet Wayne Selden ja MarShon Brooks sekä Grizzliesin ensi ja sitä seuraavan varaustilaisuuden kakkoskierroksen varausoikeudet.

Holiday oli Bullsin avausviisikossa kaikki pelaamansa ottelut kuluvalla ja edellisellä kaudella. Viime vuonna laituri teki keskimäärin 12,2 pistettä per ottelu ja tällä kaudella pistesaldo on karttunut 11,6 pisteellä.

24-vuotias Selden ja 29-vuotias Brooks ovat kumpainenkin pelanneet tällä kaudella noin 14 minuuttia per ottelu Grizzliesin penkkimiehinä. Molemmat ovat koko uransa olleet pääosin kakkosviisikon miehiä.

Grizzlies kuvitteli kaupanneensa kaksikon jo joulukuussa Phoenix Sunsiin, mutta tuolloin kauppakumppani oletti saavansa vaihdossa Kelly Oubreen Dillon Brooksin, eikä MarShon Brooksia, minkä myötä koko diili peruuntui.

Bulls ilmoitti myös purkaneensa takamies Cameron Paynen sopimuksen, kun pelintekemiseen ja syöttämiseen lähes kykenemätön pelintekijä ei sopinut enää uuden valmentajan Jim Boylenin suunnitelmiin.

Lisäksi chicagolaiset yrittävät kaupata sentteri Robin Lopezia ja laituri Jabari Parkeria. Kokeneelle Lopezille näyttäisi olevan mahdollisesti helpompi löytää uusi osoite kuin Boylenin koirankoppiin joutuneelle 20 miljoonan dollarin sopimuksella pelaavalle Parkerille.