NBA

Markkasen kehno heittoilta koitui Bullsin kohtaloksi

Lauri Markkasen heitto ei ollut merkissään ja Chicago Bulls joutui nöyrtymään Indiana Pacersille luvuin 96-105. Suomalainen osui vain yhden kolmen pisteen heiton seitsemästä yrityksestään.

Pacers karkasi selvään johtoon heti ottelun alussa ja piti etumatkastaan kiinni, mutta päätösneljänneksellä Bulls kiri jo kertaalleen pisteen johtoon Zach LaVinen (27p) ja Robin Lopezin (20/9) näyttäessä tietä.

Lopussa Bullsilta kuitenkin loppui kiristään voima ja kotijoukkue Pacers nappasi voiton. Ratkaisuhetkillä chicagolaisilta ei löytynyt ketään muita korintekijöitä kuin LaVine.

Markkasen ilta oli pelin muilla osa-alueilla erittäin hyvä, mutta kärkipelaajilta odotetaan tällaisissa otteluissa koreja ja pisteitä. Kun kaukoheitto oli suomalaiselta kadoksissa ja korin lähistöllekään Markkanen ei tällä kertaa ajanut tutun aggressiivisesti, jäi pistesaldo vain neljääntoista.

Puolustuspäässä Markkanen oli vahva ja piti Pacersin sentterin Myles Turnerin täysin aisoissa. Samoin levypallopelissä suomalainen oli tutusti iskussa, raapien kasaan 13 levyä ja jälleen kerran yhden tupla-tuplan lisää.

Markkasen illan komeimmat suoritukset tulivat hyökkäyspään levypallojen jälkeisistä viimeistelyistä. Kun Bulls-pelaajien ajojen jälkeen Markkaselle tarjoutui tilaisuus seurata toisessa aallossa, tuli suomalainen voimalla sisään, nappasi pallot ja donkkasi näyttävästi.

Lauri Markkanen, Pacers – Bulls 5.3.2019

34 minuuttia
Pisteet 14
Pelitilanneheitot 4 / 14
Kolmen pisteen heitot 1 / 7
Vapaaheitot 5 / 6
Levypallot 13
Syötöt 2
Plusmiinus -7