NBA

NBA-pelaaja kolasi vahingossa valmentajansa pitkälle sairauslomalle

Minnesota Timberwolves selvitti tiensä puhtaasti 4-0-voitoin jatkoon NBA:n pudotuspeleissä Phoenix Sunsin tähtirykelmää vastaan. Tumman pilven voiton päälle kuitenkin toi valmentaja Chris Finchin ottelun päätöshetkillä kokema paha polvivamma.

Sunsin Devin Booker rikkoi Timberwolvesin 122-116-voittoon päättyneen ottelun viime minuuteilla Timberwolvesin kokenutta pelintekijällä Mike Conleya. Törmäyksen seurauksena Conley ajautui kohti sivurajalla seissyttä oman joukkueensa valmentajaa Chris Finchiä.

Kun Conley törmäsi Finchiin, taipui valmentajan polvi välittömästi ikävän näköisesti ja hän putosi parketin pintaan. Timberwolves-valmentaja talutettiin lopulta apuvalmentajien kannattelemana pois kentältä ja yksi heistä otti joukkueen vetovastuun ottelun viimeisen sadan sekunnin ajaksi.

Ottelun jälkeen Timberwolves kertoi, että Finchin polven patellajänne (iso lumpiojänne) oli repeytynyt tilanteessa. Tämä tarkoittaa sitä, että valmentaja joutuu pian leikkaukseen, ei pysty kävelemään ilman apuvälineitä pitkään aikaan ja täysi toipumisaika tällaisesta vammasta on jopa liki vuosi.

NBA:ssa valmentajat useasti ovat aktiivisesti pelissä mukana sivurajalla, jakaen ohjeita ja antaen joukkueelleen pelikutsuja. Nyt yksi Läntisen konferenssin suosikkijoukkueista joutuu tulemaan toimeen pudotuspelit ilman liikuntakykyistä päävalmentajaa.

Katso video Finchin loukkaantumisesta alla tai jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.