NBA

NBA-seuran omistaja rohmusi pallon ja päätyi kahakkaan supertähti Nikola Jokicin kanssa

nikola jokic mat ishbia denver nuggets phoenix suns

Phoenix Suns voitti Denver Nuggetsin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä toistamiseen kotikentällään ja tasoitti ottelusarjan voitot 2-2-lukuihin. Ottelun jälkeen kiivaimmin puhutti kuitenkin uuden Suns-omistajan Mat Ishbian puuttuminen peliin katsomon puolelta.

Pelin toisessa erässä Sunsin Josh Okogie yritti pelastaa palloa takaisin kentälle Nuggets-korin alla. Okogie päätyi pitkälleen keskelle kotijoukkueen faneja kentän laidalla ja pallo tuomittiin Nuggetsille, kun Suns oli koskenut siihen viimeisenä.

Täysin sattumalta pallo päätyi ensimmäisessä penkkirivissä istuneen Mat Ishbian käsiin. 43-vuotias Ishbia osti Sunsin helmikuussa neljällä miljardilla ja hänestä tuli NBA:n toiseksi nuorin seuran omistaja.

Ishbia ei kuitenkaan luopunut pallosta, missä vaiheessa Nuggetsin supertähtisentteri ja NBA:n kaksinkertainen MVP Nikola Jokic tuli hakemaan palloa tältä käsistä. Suns-omistaja rohmusi palloa yhä siinä vaiheessakin, kun Jokic repi sitä pois tämän käsistä.

Pallo lensi ilmaan, Ishbia pomppasi pystyyn ja Jokic tuuppaisi tätä hyvin kevyesti, kun useita faneja oli pelaajan lähettyvillä. Kotijoukkueen omistaja filmasi elokuvatähden tavoin kuin olisi saanut nyrkiniskusta.

– Yritin repäistä palloa ja hän ei päästänyt irti. Hän vaikuttaa peliin silloin. Mielestäni hänet olisi pitänyt potkia pihalle, jos hän vaikuttaa peliin.

– Tiedän kuka hän oli, mutta hän on fani. Kun hän istuu katsomossa, hän on fani, eikö vain? Kun Okogie oli maassa, meillä oli tilaisuus 5-4-hyökkäykseen, Jokic kertoi ottelun jälkeen.

Lähes kuka tahansa muu katsoja NBA:ssa olisi todennäköisesti tosiaan joutunut ottelutapahtumasta poistetuksi. Lopulta videotarkistuksen jälkeen ottelun tuomaristo antoi Jokicille tilanteesta teknisen virheen ja vapaaheiton Sunsille. Lisäksi yksi toinen Suns-kannattaja poistettiin areenalta, kun tämä oli noussut paikaltaan ottamaan pienen kontaktiin Jokiciin samanaikaisesti, kun tämä otti yhteen Ishbian kanssa.

Ottelusarja jatkuu Denverissä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.