NBA

NBA-supertähti Ja Morant vilautteli pistoolia yökerhossa – oma seura asetti kahden ottelun pelikieltoon

Yksi NBA:n kirkkaimmista tähdistä Memphis Grizzliesin takamies Ja Morant jatkaa ongelmien keräämistä. Morant oli esiintynyt oman Instagraminsa live-lähetyksessä ilman paitaa yökerhossa aamuyöllä ja esitteli ampuma-asetta kädessään.

Morantin oma seura Grizzlies vastasi tekoon hyllyttämällä tähtipelaajansa vähintäänkin kahden seuraavan ottelun ajaksi. Myös NBA on kertonut tutkivansa tapausta.

Aamuviideltä lauantaina yökerhossa tapahtunut sekoilu ei ole ensimmäinen laatuaan Morantin kohdalla, sillä hän on lähiaikoina loistavien peliotteidensa lisäksi kerännyt huomiota useaan otteeseen käytöksellään kentän ulkopuolella.

Tällä viikolla uutisoitiin laajasti väitteistä, että Morant olisi pahoinpidellyt 17-vuotiaan pojan, kun tämä oli ensin heittänyt tätä koripallolla pihapeleissä. Pahoinpitelyn kohteeksi joutunut nuori oli myös väittänyt, että tämän jälkeen Morant olisi myös hakenut aseen kotoaan ja esitellyt sitä housujensa vyötärön alla.

Tätä ennen Morant ja tämän seurueeseen kuuluvat henkilöt aiheuttivat ongelmia Grizzliesin ottelussa Indiana Pacersia vastaan. Yksi seurueen jäsenistä huuteli Pacersin pelaajille ottelun aikana sekä pelissä kehkeytyneen kahakan aikana asteli myös kentälle. Kyseessä on mahdollisesti sama mies, joka osallistui 17-vuotiaan pahoinpitelyyn.

Kun joukkueet olivat poistumassa areenalta, Morantin auton tummennettujen ikkunoiden takaa osoitettiin Pacersin joukkueen jäseniä punaisella lasertähtäimellä. Tapahtuman aikana Pacersin turvahenkilöstö oli vakuuttunut siitä, että heitä osoitetaan aseella.

Neljättä kauttaan NBA:ssa pelaava Morant on ollut Läntisen konferenssin kakkossijalla olevan Grizzliesin ykköstähti ja johtanut 27,1 pisteen keskiarvolla joukkuettaan. Morant teki seuransa kanssa viime kesänä viisivuotisen jatkosopimuksen, joka astuu voimaan tämän kauden päätyttyä ja on arvoltaan huimat 193 miljoonaa dollaria.