NBA

Nuggets nousi toistamiseen historiallisesta sillasta voittoon

Denver Nuggets selvitti tiensä NBA:n Läntisen konferenssin finaaleihin Los Angeles Lakersia vastaan. Nuggets onnistui voittamaan Los Angeles Clippersin kolme kertaa peräkkäin ja nousi 1-3-tappioasemasta jatkoon.

Denveriläisseura oli samassa asemassa myös edellisellä pudotuspelikierroksella, kun Nuggets nappasi kolme voitto selkä seinää vastaan Utah Jazzia vastaan. Tämä on ensimmäinen kerta NBA:n historiassa, kun yksi joukkue on kyennyt nousemaan kahteen otteeseen 1-3-tappioasemasta ottelusarjan voittoon.

Lisäksi Nuggets oli kaikissa kolmessa viimeisessä pelissä Clippersiä vastaan jossain kohdin otteluita yli 10 pisteen tappioasemassa. Tämäkin on historiallinen saavutus, sillä vastaavia takaa-ajoasemasta voittoja ei mikään joukkue ole kyennyt kasaamaan kolmea peräkkäin NBA:n pudotuspeleissä.

Denveriläisten johtavat pelaajat kantoivat tuttuun tapaan suurimman vastuun joukkueen kiristä 104-89-voittoon päättyneessä pelissä. Jamal Murray pussitti ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa 40 pistettä, ja samaan saldoon takamies kykeni myös kahdessa edellisessä pelissä.

Tämäkin on NBA:n ennätys, sillä kukaan pelaaja ei aiemmin pudotuspeleissä pystynyt kolme kertaa peräkkäin vähintään 40 pisteen suoritukseen, kun oma joukkueensa on selkä seinää vastaan.

Sentteri Nikola Jokic taas keräsi pelissä triplatuplan: 16 pistettä, 22 levypalloa ja 13 koriinjohtanutta syöttöä. Denverin tähtikaksikko suoriutui tiukimmassa mahdollisessa paikassa huomattavasti paremmin kuin Clippersin kärkimiehet, joiden odotettiin johtavan ryhmänsä konferenssifinaaliin paikallisvastustaja Lakersia vastaan.

− Kukaan ei halunnut meitä tänne. Kukaan ei odottanut, että me voisimme saavuttaa mitään. Mutta me todistimme oman vahvuutemme ja näytimme kaikille mihin pystymme, Jokic kertoi.

Paul George ja Kawhi Leonard heittivät viimeisellä neljänneksellä kaikki 11 heittoaan ohi ja saivat aikaiseksi viimeisen 12 minuutin aikana tasan nolla pistettä. combined to go 0-11 with 0 points in the 4th quarter of Game 7.

Itäisen konferenssin puolella Miami Heat otti voiton Boston Celticsistä jatkoajalla finaalien ensimmäisessä pelissä. Nuggetsin ja Lakersin välinen ottelusarja käynnistyy perjantain ja lauantain välisenä yönä.