NBA

Onko Suns suosikki NBA-mestaruuteen KD:n kanssa?

NBA on maailman paras koripallosarja ja sen pudotuspelit alkoivat viikonloppuna. Kaudella on nähty ja koettu jo paljonkin ja urheilun vedonlyönnissä kertoimet käyvät kuumina.

NBA:ssa on nähty tällä kaudella myös melkoisia jättisiirtoja. Brooklyn Nets teki yllätyskaupat, joiden johdosta se menetti kaksi suurta pelaajaansa, joiden kanssa sen oli alunperin tarkoitus taistella mestaruudesta. Toinen näistä on Kevin Durantin liittyminen Phoenix Sunsiin sen jälkeen, kun Kyrie Irving pyysi siirtoa Brooklyn Netsiltä. Tämä muutos taas vaikutti Sunsin suosioon huomattavasti. Mutta pidetäänkö Sunsia NBA-mestaruuden suosikkina juuri tästä muutoksesta johtuen ja miten se näkyy vedonlyönnissä?

Isoja liikkeitä ja kilpailu mestaruudesta

Phoenix Suns teki isoja liikkeitä juuri ennen kuin takaraja siirtojen tekemiselle umpeutui. Kevin Durant on tunnettu koripallopelaaja, jolla on loistava ja menestyksekäs ura takana. NBA-mestaruudesta mitellään entistä kovemmilla panoksilla. Tästä muutoksesta huolimatta, mestaruuden voittaminen ei tule olemaan helppo tehtävä. Muutoksista on puhuttu paljon uutisissa ja myös vedonlyönti puolella vaikutukset näkyvät selvästi.

Jo välikaudella saatiin kuulla huhuja siitä, että Durant haluaisi pelata Phoenixissa, mutta ei ollut varmaa oliko hän nyt pyytänyt vaihtoa. Tietäen tämän olisi helppo ajatella, että jotain on täytynyt tapahtua, koska hän sai mitä oli aiemmin pyytänyt.

Phoenix Suns on toki voittanut NBA-kisoissa kaikki Durantin kanssa pelatut ottelut, mutta hävinnyt valtaosan niistä, jotka se on pelannut ilman Durantia siirron jälkeen. Ja vaikka Durant sopiikin loistavasti tähän tiimiin, joka pelaa puolikenttäkoripalloa, niin Phoenixista silti puuttuu edelleen tietynlaista syvyyttä.

Toisaalta taas se, että he luopuivat Mikal Bridgesistä ja Cam Johnsonista, voi näkyä jonkin asteisena huolena puolustuksen osalta. Molempia pelaajia on pidetty yhtenä parhaista puolustajista.

Vaihdot joukkueessa eivät tähän mennessä ole sujuneet myöskään täysin ongelmitta, sillä Durantin oli tarkoituksena tehdä kotidebyytti, kun Phoenix Suns palasi takaisin Oklahoma City Thunderiin. Tätä hän ei kuitenkaan päässyt tekemään, sillä Durant loukkasi jo heti alkulämmittelyissä nilkkansa. Tällaiset loukkaantumiset voivat myös aiheuttaa urheilussa pitkäaikaisin taukoja pelaamisesta riippuen miten vakavasta loukkaantumisesta on kyse. Tämän lisäksi Durantilla on jo ennestään myös polvivamma, mutta nämä eivät ole estäneet häntä pelaamasta Sunsin pudotuspeliotteluissa, kun joukkue on voittanut kaksi kolmesta pelistä Los Angeles Clippersiä vastaan.

Vaikutukset vedonlyönnissä

Kuten monet urheilulajit, myös NBA on mainio liiga urheiluvedonlyönnistä kiinnostuneille. Mestaruuskertoimien kohdalla uuden kauden lukemat pääsee näkemään jo heti edellisen päätyttyä ellei aikaisemminkin. Periaatteessa mestaruuskertoimet ovat auki aina.

Vedonlyönti NBA:ssa tarjoaa paljon erilaisia otteluita sekä vetovaihtoehtoja. Jo puolitoista vuotta ennen runkosarjan loppua vetomarkkinoilla on arvioitu ykkössuosikeiksi Boston Celticsia ja Phoenix Sunsia. Kevinin liittyminen Sunsiin nosti heidän asemaansa selkeästi.

Itse ottelun seuraaminen on vedonlyönnissä tärkeää, siten kaikkiin mahdollisiin muutoksiin voi helpommin varautua. Pelireissulla sattuu ja tapahtuu, jonka lisäksi myös toinen joukkue saattaa olla huonosti valmistautunut, jolloin voi joutua miettimään tarkemmin minkä joukkueen puolesta haluaa lyödä vetoa. Yhtenä kehnona taktiikkana vedonlyöjille on satsata pelkästään supertähtiin.

Kuva: Unsplash

Suosikit NBA-mestaruudessa

Kuten jo aiemmin totesimme, niin Kevin Durantin siirtyminen Phoenix Sunsin riveihin on vaikuttanut paljon vedonlyönnin kertoimiin. Joukkuetta selkeästi pidetään suosikkina NBA-kisoissa, eikä ihme. Durant on loistava koripallopelaaja, jonka lisäksi heillä on joukossaan myös Devin Booker, joten todennäköisyydet NBA:n voittoon ovat lupaavat.

Puolustuksessa voidaan toki nähdä kompastuksia etenkin nyt kun kaksi parasta ovat poissa tiimistä. Phoenix Suns ei ole koskaan aiemmin voittanut vielä NBA-mestaruutta. Pudotuspelit voivatkin olla mielenkiintoista ja jännittävää katsottavaa, sillä mikään ei ole varmaa.