NBA

Rohkeampi ja röyhkeämpi Markkanen iskussa, Bulls haki vierasvoiton

Hieman heikompia otteita NBA-parketeilla viime otteluissaan esittänyt Lauri Markkanen oli löytänyt jalkansa alleen ja iski San Antonio Spursia vastaan 23 pistettä, kun Chicago Bulls haki vierasvoiton luvuin 98-93.

Aiemmissa peleissään Markkanen on hyökkäyspäässä tyytynyt seisoskelemaan pallottomana kolmen pisteen viivan takana ja sitten nakkelemaan kolmosia, kun paikka avautuu. Nyt Spursia vastaan suomalainen oli selvästi rohkeampi, eikä tyytynyt pelkkään katseluun.

Markkanen ajoi korille, otti vaikeitakin heittoja, haastoi puolustajiaan ja oli ylipäänsä aivan erilaisella peli-ilmeellä liikkeellä. Tulostakin tuli huomattavasti paremmin, kun koriin putosivat niin layupit, hyppyheitot, kaatuvat hyppyheitot kuin tietysti muutama kolmonenkin.

Puolustuspäässä toki suomalaiselle jäi yhä petrattavaa, kun varsinkin avausjaksolla LaMarcus Aldridge ja Marco Belinelli pahoinpitelivät Markkasta paikoin. Toisella puoliajalla jyväskyläläinen tosin paransi puolustustaan, ja taas hyökkäyspäässä osasi hyödyntää omia vastustajiaan, jos ja kun vartioijaksi sattui selvästi pienempiä pelaajia.

Bulls oli ottelussa jo avauspuoliajalla tappiolla parikymmentä pistettä, mutta kiri tasoihin ja ohitse pelin lopussa. Oman loukkaantumisensa jälkeen hiljattain kentille palannut pelintekijä Kris Dunn (24p) oli Markkasen ohella chicagolaisten kärkipelaaja, ja teki viimeisellä minuutilla kaikki tärkeimmät korit ja pisteet.

Bulls otti riemukkaan voiton Spursista, vaikka joukkueen paras pistemies Zach LaVine oli jalkavamman takia poissa pelistä − ja saattaa joutua jättämään välistä useammankin ottelun. Puolestaan itsensä hyvin nopeasti seuran suosiosta ulos pelannut 20 miljoonan mies Jabari Parker ei pelannut ottelussa sekuntiakaan ja hänet kaupataan Bullsista pois heti kun sopiva siirto löytyy.

− Yritin olla aggressiivinen. Tiedän, että en ole viime aikoina pelannut omalla tasollani ja tiedän, että ottaa hieman aikaa päästä takaisin. Nyt minusta alkaa tuntua, että jalkani ovat palaamassa. On paljon helpompi ajaa korille, kun tunnet itsesi nopeammaksi.

− Joukkue osoitti paljon sydäntä, kun pystyimme kirimään itsemme takaisin, vaikka se vie paljon energiaa. Tämä osoitti, mihin me pystymme. Jos pelaamme tuolla tavalla, voimme voittaa kenet vain, Markkanen kertoi Chicago Tribunelle ottelun jälkeen.

Lauri Markkanen, Bulls-Spurs 15.12.2018

38 minuuttia
Pisteet 23
Pelitilanneheitot 9 / 18
Kolmen pisteen heitot 3 / 8
Vapaaheitot 2 / 2
Levypallot 7
Riistot 2
Blokit 2
Plusmiinus +12