NBA

Sukupuolten taisto NBA:n tähdistöottelussa – paras mies tai nainen voittakoon

NBA:n tähdistöottelussa Indianapolisissa nähdään mielenkiintoinen haastekisa, kun NBA:n kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Stephen Curry ja WNBA:n edellisessä tähdistöottelussa kolmen pisteen heittokisan mykistävällä tavalla voittanut Sabrina Ionescu mittelevät sukupuolten taistelussa parhaan heittäjän tittelistä.

Kolme kautta WNBA:ssa pelannut 26-vuotias Ionescu otti ylivoimaisen voiton kolmen pisteen heittokisassa tähdistöottelussa, kun tarkka-ampujan heitoista vain kaksi meni ohi ja hän sai kasaan peräti 37 pistettä 40 pisteen maksimituloksesta.

Romanialaisvanhemmille Yhdysvalloissa syntynyt Ionescu dominoi WNBA:n heittotilastoja myös koko kauden osalta, kun nainen pussitti peräti 128 kolmosta huimalla 44,8 prosentin tarkkuudella.

35-vuotias Curry taas on mullistanut omalla pelityylillään ja heittotarkkuudellaan koko NBA:n. Golden State Warriorsin supertähti on NBA:n historian kaikkien aikojen kolmen pisteen heittäjä 3 577 onnistuneella kaukoheitollaan.

Curry on myös voittanut NBA:n tähdistöotteluiden heittokisan kahteen otteeseen vuosina 2015 ja 2021.

Molemmat pelaajat saavat NBA:lta lahjoitukset omille hyväntekeväisyysjärjestöilleen ja myös jokaisesta onnistuneesta heitosta tapahtuman sponsorit tekevät lahjoituksia hyväntekeväisyyteen.

Kisa käydään muuten tähdistöotteluiden tutuilla kolmen pisteen heittokisan säännöillä, mutta Curry heittää NBA:n kolmen pisteen viivan takaa NBA-palloilla ja Ionescu WNBA:n kolmen pisteen viivalta WNBA-palloilla.

Molemmilla pelaajilla on 70 sekuntia aikaa heittää. Viidessä heittopaikassa on viisi palloa, joista viimeinen on kahden pisteen arvoinen ”rahapallo”. Lisäksi kumpikin pelaaja saa valita yhden heittopaikan, jossa kaikki pallot ovat rahapalloja.

Muutama vuosi sitten kisaan lisättiin myös kaksi ylimääräistä heittopaikkaa selvästi kolmen pisteen kaaren takana, joista heitettävät yksittäiset pallot ovat kolmen pisteen arvoisi.

Matti Liljaniemi