NBA

Tähtipelaajan korviariipivästi kirkunut tytär käänsi ottelun Chicago Bullsille

NBA:ssa on nähty viimeisen viikon aikana erikoisuuksia, mutta erityistä kummallisuutta nähtiin viime yönä Torontossa, kun Chicago Bullsin tähtipelaajan DeMar DeRozanin 9-vuotiaan Diar-tyttären kovaääninen kirkuminen vaikutti ottelun tulokseen ja päätti Toronto Raptorsin kauden.

Raptors ja Bulls pelasivat play-in-ottelussa pääsystä karsimaan pudotuspelipaikasta Miami Heatia vastaan. Vaikka isäntäjoukkue Raptors johti ottelua parhaimmillaan 19 pisteellä, kiri Bulls lopulta voittoon DeRozanin ja Zach LaVinen loistosuorituksilla.

Mutta iso osansa Toronton tappioon kotikentällä olivat joukkueen missaamat vapaaheitot. Joukkue heitti ohi puolet vapareistaan ja hukkasi vapaaheittoviivalle peräti 18 pistettä ottelussa, mikä päättyi Bulls-voittoon vain neljän pisteen erolla.

Pelin aikana tv-katsojat ehtivät moneen kertaan pelin alusta alkaen jo ihmetellä, kun lähetykseen asti kuului kimeitä kirkaisuja aina juuri kun Raptorsin pelaajat olivat heittämässä vapaaheittoja.

Kun ohiheitot alkoivat karttua, kaivettiin huutaja myös kuviin esiin, ja tämä paljastui Bulls-tähti DeRozanin nuoreksi tyttäreksi. Kun Toronton kotiareenalla oli muuten liki hiirenhiljaista isäntien vapaaheittojen aikana, kuuluivat korviarepivät kirkumiset hallin joka nurkkaan ja kotisohville asti.

– Tyttäreni soitti minulle ja kysyi ”Isi, voinko tulla mukaan Toronto-peliin?” Muistan kuinka hän oli aina katsomossa, kun itse pelasin täällä ja hän oli nuorempi. Melkein sanoin ei, koska oli koulupäivä, mutta hän jatkoi inttämistä ja oli ehdoton sen suhteen, että haluaa tulla kannattamaan meitä. Viimein sanoin, että ok, voit missata yhden koulupäivän ja tulla peliin.

– Onneksi tein niin, olen hänelle velkaa, DeRozan sanoi ottelun jälkeen.

9-vuotiaan Diarin kirkaisut olivat myös selvästi taktisesti suunnattuja. Nuori tyttö ei kuluttanut äänihuuliaan ja energiaansa turhaan, vaan ajoitti huutonsa juuri sille hetkelle, kun pallo oli lähdössä Raptors-pelaajien käsistä.

Oli syy missattuihin vapaaheittoihin sitten Diarin huudot tai mikä tahansa muu syy, oli Raptorsin suoritus yksi historian surkeimmista. Toronton pelaajat eivät olleet koko kaudella heittäneet yhtä montaa kertaa ohi ja 18 ohiheittoa on koko NBA-kauden toiseksi suurin määrä. Yhtä suurilukuista vapaaheittojen kivittämistä ei kauden päättävässä ottelussa ole myöskään nähty sitten vuoden 1969.

Alta voit katsoa kaikki – ja ennen kaikkea kuunnella – kirkumiset. Miami Heatin pelaajat ovat varmasti tyytyväisiä siihen, että seuraavassa ottelussa Diaria ei nähdä eikä kuulla, kun 9-vuotiaan täytyy palata koulunpenkille.