NBA

Uusi Bulls-valmentaja kadotti jo auktoriteettinsa − kapinoiva joukkue kieltäytyi harjoittelemasta

Alle viikko sen jälkeen, kun Chicago Bulls antoi potkut Fred Hoibergille ja nimesi joukkueen ja Lauri Markkasen uudeksi valmentajaksi Jim Boylenin, vaikuttaa tuore päävalmentaja olevan jo vaikeuksissa.

Lauantain murheellisessa Bullsin seurahistorian pahimpaan tappioon päätyneessä ottelussa Boylen otti koko joukkueensa aloitusviisikon kahteen otteeseen vaihtoon ja istutti heitä penkillä pelin viimeiset 21 minuuttia.

Boylenin tarkoituksena oli vetää joukkueelle kovat treenit sunnuntaina keskellä otteluruuhkaa. Tämä suunnitelma kuitenkin meni pieleen, kun joukkue nousi kapinaan ja harjoitusten sijaan ohjelmassa oli vain ilmaa puhdistavia keskustelusessioita.

Chicagon paikallismedian toimittajien mukaan osa joukkueen pelaajista oli lauantain farssin jälkeen jopa ehdottanut, että joukkue ei saapuisi lainkaan salille sunnuntaina Boylenin käskyjen mukaisesti. Tästä ajatuksesta kuitenkin samojen toimittajien lähteiden mukaan ryhmän veteraanipelaajat saivat joukkueen luopumaan.

Boylenin toivomaa joukkueharjoitusta ei Bullsin harjoitussalissa siltikään nähty.

− Meillä oli tuottelias päivä. Meillä oli hyvä palaveri. Olisin toivonut täyttä joukkueharjoitusta, mutta se ei tapahtunut tänään. Palaveri meni pitkäksi, Boylen selitti medialle.

Kukaan Bullsin pelaajista tai valmentajista ei suostunut suoraan myöntämään, että pelaajat olivat kieltäytyneet harjoittelemasta ja pitää ensin pelkästään pelaajien keskinäisen palaverin ja sen jälkeen puhua valmentajien kanssa.

Boylen oli vaikeuksissa löytää selväkielistä vastausta, kun häneltä tivattiin kenen aloitteesta ja miksi luvattuja harjoituksia ei pidetty.

− Luulen, että kyse oli vain kommunikaatiosta, vähän molempia. Mielestäni tämä oli, mitä tarvitsimme tänään. Ja he tunsivat, että he tarvitsivat mahdollisuuden puhua. Ja se on cool, se on hyvä. Tämä on perhejuttu.

− Opimme yhä toisistamme. Minä olen nyt siirtynyt metrin verran. Täällä on ollut vähän yllätystä ja hämmennystä viimeisten seitsemän päivän aikana, Boylen kertoi.

Joukkueen pelaajat eivät selvästikään ole olleet tyytyväisiä Boylenin temppuihin. Ensin uusi päävalmentaja juoksutti joukkueellaan viivoja yli kahden ja puolen tunnin mittaisiksi venyneissä harjoituksissa, sen jälkeen lauantain peluutus oli jotain NBA:ssa täysin poikkeuksellista.

Pienimuotoisella kapinallaan pelaajat näyttivät valmentajalle kaapin paikan, mikä NBA:ssa harvoin on diktaattorin rooli. Paikallismedialle palavereista vuotaneet viestit kuitenkin kertoivat, että henki tapaamisten jälkeen olisi ollut positiivinen, kun sekä pelaajat että Boylen olivat päässeet avoimesti puhumaan asiat halki, poikki ja pinoon.

− Koko tapaamisen iso aihe oli olla rehellinen ja suora. Mielestäni kaikki olivat hyvin suorapuheisia ja erittäin rehellisiä toisiaan kohtaan. Kaikki kertoivat toisilleen, mitä ajattelemme eilisillan tapahtumista, mitä ajattelemme toisistamme joukkueena. Ehdottomasti pääsimme eteenpäin, vaikka emme olleet kentällä juoksemassa, tulokaspelaaja Wendell Carter Jr. kertoi.

Markkanen ei medialle kommentoinut sunnuntain tai lauantain tapahtumia. Toki varmaa on, että suomalainen ei kapinakenraalien eturintamassa ollut. Perjantain voittopelin ja Markkasen voittokorin jälkeen Boylen kehui kuinka hänellä ja ”isolla suomalaispojallaan” on lähes telepaattinen yhteys välillään.