NBA

Warriorsin dynastia sai jatkoa, kolmas NBA-mestaruus neljään vuoteen

Golden State Warriors lakaisi Cleveland Cavaliersin ja LeBron Jamesin pois tieltään otteluvoitoin 4-0 ja juhlii jälleen NBA:n mestaruutta. Cavs oli lopulta pelkkä vastaantulija myös neljännessä pelissä Clevelandissa.

Cavaliers – Warriors 85-108
Ottelun tilastot

Cavs roikkui vielä avauspuoliajalla pelissä mukana ja kävi hetkellisesti toisen erän puolivälissä jopa pisteen johdossa. Kolmannessa erässä nähtiin kuitenkin Warriorsin tuttua ilotulista, ja Cavs puolestaan jäi neljänneksellä vain 13 pisteeseen.

Lopulta Warriorsin kolmas mestaruus neljän kauden aikana oli pelkkää paraatimarssia finaaleissa. Avauspelissä Cavs olisi voinut varastaa voiton Oaklandista, mutta George Hill heitti ratkaisevan vapaaheiton ohi ja JR Smith hoiti lopun sössimisen.

Warriorsin joukkue on tällä hetkellä mahdoton voitettava. Parikin joukkueen avainpelaajaa voi pelata heikomman pelin ja silti ryhmästä löytyy niin paljon korintekovoimaa ja taitoa, että vastustajan pitäisi onnistua joka pelissä täydellisesti ja Warriorsin sulaa täysin, jotta voitot voisivat karata käsistä.

Neljännessä finaalissa sellaisesta sulamisesta ei ollut mitään merkkejä, vaan Stephen Curry johdatti joukkojaan hurjilla kolmen pisteen heitoilla ja Kevin Durant oli tasaisen hyvä kuten läpi koko finaalisarjan.

− Tässä on kyse matkasta, koko kaudesta. Kun nouset ylös joka päivä ja menet töihin näiden jätkien kanssa, se on uskomatonta. Ympäristö on loistava. Se on hyväksi sinulle olla yhdessä tällaisten kavereiden kanssa. Se auttaa minua olemaan parempi koripalloilija ja parempi mies, Durant kertoi.

Durant pelasi finaalisarjan hurjilla saldoilla (28,7 pistettä, 10,7 levypalloa ja 7,5 syöttöä) ja nappasi ratkaisevassa pelissä vielä vakuudeksi tripla-tuplan. Tämä toi Durantille toisen peräkkäisen finaalien MVP-valinnan, kun äänestäjät preferoivat häntä yli Curryn äänin 7-4.

Tosin Curry oli neljännessä pelissä aivan uskomattomassa heittovireessä ja kaukoheitot upposivat melkein mistä paikasta tahansa. 37 pistettä takonut Curry taisi missata MVP-palkinnon kolmannen ottelun ohipelillään, mutta Warriorsin tähtikaksikkoa ei keskinäinen kinastelu kakkospokaalista juuri kiinnostanut.

− Kun katson itseäni peilistä jokaisen pelin ja jokaisen kauden jälkeen, tiedän antaneeni parhaani. Annan kaikkeni ja todellakin arvostan jokaista päivää, kun saan pelata. Voin mennä nyt pukukoppiin, katsoa jokaista joukkuekaveriani silmiin, tuntea ylpeyttä siitä, mitä pystyin tekemään kentällä ja auttamaan joukkuettani voittamaan mestaruuden. Vain sillä on merkitystä minulle, Curry sanoi.

Kun taas Durantilta kysyttiin MVP-palkinnon taistelusta, oli miehen vastaus nopea ja yksiselitteinen.

− Onko sillä väliä? Onko? Onko?

LeBron James paljasti tappiopelin jälkeen, että hän oli avauspelin jälkeen pukukopissa saanut pahan käsivamman, kun katkeraan tappioon päättynyt peli sai supertähden nyrkkeilemään valmentajien tussitaulua vastaan.

− Annoin tunteideni viedä vallan minusta. Pelasin viimeiset kolme peliä käytännössä murtuneella kädellä, James kertoi.

Kahdeksatta kertaa peräkkäin finaaleissa pelannut James koki uransa kuudennen hopeasijalle jäämisen. LeBronilla on tulevana kesänä mahdollisuus katkaista sopimuksensa Cavaliersin kanssa ja siirtyä johonkin muualle − mikä olikin yleisin kysymyksien aihe hänelle tappion jälkeen.

− Minulla ei ole aavistustakaan tässä kohdin, James totesi tulevaisuudestaan.