NBA

Westbrook jatkaa NBA-historian merkkipaalujen takomista

Oklahoma Thunderin takamies Russell Westbrook kirjoitti nimensä jälleen kirkkain kirjaimin NBA:n historiaan. Westbrook on ainoa pelaaja liigan historiassa, joka on kahtena kautena onnistunut keräämään koko kauden keskiarvoksi tripla-tuplan.

Viime kaudella Westbrook otti Thunderin ohjat yksin käsiinsä, kun tähtikaksikon toinen jäsen Kevin Durant karkasi Golden State Warriorsiin. Takamiehen kauden keskiarvosaldot olivat silloin 31,6 pistettä, 10,7 levypalloa ja 10,4 koriinjohtanutta syöttöä.

Edellisen ja ainoan kerran tripla-tuplaan oli kyennyt Oscar Robertson kaudella 1961-62. Nyt Westbrook teki saman tempun tuplaten, kun runkosarjan viimeisessä pelissä takamies kävi noukkimassa peräti 20 levypalloa ja nosti keskiarvonsa jälleen kaksinumeroiseksi.

Westbrookin juuri päättyneen runkosarjan tilastoiksi kertyi 25,4 pistettä, 10,1 levypalloa ja 10,3 syöttöä. Viimeisessä viidessä pelissään Thunder-pelaaja keräsi hurjat 76 levypalloa, millä keskiarvo kohosi ratkaisevat desimaalit.

Thunder jatkaa kauttaan pudotuspeleissä ja viimeisen pelin voitto varmisti avauskierrokselle myös kotiedun Utah Jazzia vastaan.

Vaikka Westbrookin saavutus on huima, on miestä myös syytetty siitä, että joukkueen etu ei aina tule ensin. Monesti kauden aikana Thunder-takamies on käynyt noutamassa helppoja levypalloja selvästi vain tilastorivinsä kasvattamisen vuoksi.

− Monet ihmiset laukovat vitsejä tilastojen jahtaamisesta. Jos väki voisi käydä hakemassa 20 levypalloa joka ilta, he sen tekisivät. Jos he voisivat saada 15 levyä, he ottaisivat ne. Jengi joka tuollaista puhuu, heidän kannattaisi tulla kokeilemaan kuinka vaikeaa se on, Westbrook tykitti ESPN:n haastattelussa pelin jälkeen.

− Koska kaikki tykkäävät puhua, olen kyllästynyt kuulemaan saman vanhan levyn levypalloista, levypallojen varastamisesta, kaiken sen paskan. Suhtaudun ylpeydellä siihen, mitä teen. Tulen tänne pelaamaan, ja nappaan pallon nopeammin kuin joku muu ehtii siihen. Siitä tästä vain on kyse. Jos et sinä halua sitä, minä nappaan sen. Niin yksinkertaista.