NBA

Ysäri-Bulls roikkui Raptorsin mukana − Lauri Markkaselle taas tupla-tupla (18/10)

Chicago Bulls kaivoi kävelyvaihteen esiin, kun joukkue vieraili NBA:ssa alkukaudella eniten voittoja napanneen Toronto Raptorsin luona Kanadassa. Tempon hidastaminen piti Bullsin pelissä mukana, mutta ei auttanut kuitenkaan voittoon asti, kun Raptors vei pisteet lukemin 95-89.

Lauri Markkanen jäi hieman sivuun Bullsin hyökkäyspelissä ottelun alussa, mutta pääsi parempaan rytmiin pelin edetessä. Bullsin hitaampaakin hitaampi pelitempo ei ollut välttämättä suomalaiselle eduksi, mutta se piti chicagolaisvieraat kiinni taistossa.

Markkanen keräsi lopulta Bullsin parhaat pistelukemat (18p), kun jyväskyläläinen upotti kaksi kolmosta kaukaa viivan takaa ottelun lopussa, kun joukkue yritti kuroa Raptorsin etumatkaa kiinni.

Bullsin pelityyli muistutti enemmän 90-luvun loppua ja vuosituhannen vaihdetta, jolloin kirjattiin NBA-historian pienimpiä pistekeskiarvoja. Tällä kaudella NBA:ssa on tehty keskimäärin yli 110 pistettä per joukkue, mutta Bulls lähti otteluun ryömintävaihteella.

− Meidän täytyy ryömiä ennen kuin voimme kävellä ja meidän täytyy kävellä ennen kuin voimme juosta, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen kertoi.

− Hidastimme peliä, koska tiesimme, että he yrittävät pitää vauhtia yllä. Se oli tärkein asia, mitä yritimme, mutta tuntuu, että teemme niin joka ottelussa. Se on vähän erilaista, mutta meidän pitää vain tottua siihen. Kai me olemme nyt vähän erilaisia, Bullsin tähtitakamies Zach LaVine ihmetteli.

− Selvästi valmentaja Boylen on laittanut heidät pelaamaan täysin eri asenteella ja pelityylillä. Heidän temponsa on hitaampi ja lähtökohta on ”puolustus ensin”, Raptorsin valmentaja Nick Nurse kertoi.

Bulls voi nähdyn kaltaisesti roikkua mukana otteluissa hitaammalla tempolla, mutta se ei varsinaisesti sovellu parhaalla tavalla joukkueen pelaajamateriaaliin. Ja luonnollisesti koko NBA menee samanaikaisesti tyystin eri suuntaan kuin mitä Boylen ryhmältään haluaa.

Markkaselle ryömintä ei ole optimaalinen pelitapa, vaikka suomalainen onkin hyviin tehoihin kyennyt viime otteluissa. Pallo saadaan hyvin harvoin pelattua suomalaisen käsiin ennen kuin aika heittokellossa on jo käymässä vähiin.

Ja tietysti Markkanen on ennemminkin dynaaminen kuin staattinen pelaaja omalta tyyliltään, eikä puolustuspäässä parhaimmillaan miespuolustuksen paineissa.

Silti Bullsin kannalta Boylenin pelitapa on jo tuottanut tulosta paljon paremmin kuin edellisen valmentajan Fred Hoibergin tyyli.

− Tämä peli antoi meille itseluottamusta. He ovat liigan huippujoukkue, ja me pystyimme olemaan mukana pelissä loppuun asti ja taistelemaan heidän kanssaan. On tietysti turhauttavaa, että emme pystyneet lopussa saamaan riittävästi onnistumisia, kun olimme aivan heidän kannoillaan, Markkanen kertoi.

Lauri Markkanen, Raptors-Bulls 30.12.2018

39 minuuttia
Pisteet 18
Pelitilanneheitot 6 / 14
Kolmen pisteen heitot 4 / 7
Vapaaheitot 2 / 2
Levypallot 10
Riistot 2
Plusmiinus -10