Ahonen vaihtaa seuraa Espanjassa − ”Tällaisen profiilin pelaajaa juuri etsimmekin”

Susijengin vakimiehistöön kuuluva pelintekijä Roope Ahonen siirtyy uuteen seuraan Espanjassa. Ahonen jatkaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Oviedo Baloncestossa.

Viime kaudella Ourensessa Ahonen pelasi 10,1 pisteen ja 1,9 syötön keskiarvoilla noin 25 minuuttia per ottelu. Suomalaisen uusi seura Oviedo on LEB Oro -liigan keskikastia, sillä viime kausina sijoitukset ovat tasaisesti olleet joko viides tai kuudes.

Ennen Espanjaan siirtymistä viime kaudelle Ahonen pelasi Kreikan liigaa Rhodoksella. Susijengin takamies on Oviedon papereissa merkitty joukkueen ykköspelintekijäksi.

− Roope Ahonen on ensimmäinen lisäys joukkueeseemme uudelle kaudelle. Hän voi tehdä peliä ja pisteitä, lukee hyvin peliä ja pelata paikkoja joukkuetovereilleen.

− Tällaisen profiilin pelaajaa juuri etsimmekin ja olemme erittäin tyytyväisiä Ahosen hankintaan. Sarja on myös hänelle tuttu, kun hän pelasi viime kauden Orensessa, ja se on myös tärkeä ja myönteinen tekijä. Odotamme Ahosen sopeutuvan äkkiä kaupunkiin ja joukkueeseen, Oviedon seurajohtaja Héctor Galán kertoi seuran tiedotteessa.