Henrik Dettmann: ”Olemme erittäin, erittäin ylpeitä”

Susijengi hävisi ratkaisevan MM-karsintaottelun Venäjälle, mutta joukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann korosti ottelun jälkeen ylpeyttä pelaajiaan kohtaan.

− Olemme erittäin, erittäin ylpeitä siitä, että pakotimme Venäjän noin mahtavaan suoritukseen. He pelasivat loistavaa koripalloa, osoittivat rohkeutta ja luonnetta. He tulivat takaa ja voittivat pelin.

− Olimme viimeisen ottelun viimeisellä neljänneksellä vielä mukana ja meillä oli mahdollisuus selvitä kisoihin. Olen erittäin ylpeä siitä, miten pelaajat käsittelivät tämän tilanteen.

Myös joukkueen kapteeni Shawn Huff painotti heti pelin jälkeisessä tv-haastattelussa ylpeyttään sekä kentällä olleista pelaajista, mutta myös koko ryhmästä, joka karsintaurakan aikana kulki joukkueen mukana.

Dettmann ei malttanut olla palaamatta vakiovalituksenaiheeseensa, kun Suomi joutui pelaamaan Ranska-ottelun ilman Petteri Koposta ja Susijengin tähtitakamies liittyi joukkueeseen vasta aamuyöllä ennen sunnuntain peliä matkattuaan Permiin koko lauantain ajan Madridista.

− Mielestäni oma joukkueeni pelasi koko karsinnat erittäin hyvin. Olemme maa, jossa ei ole niin paljon koripalloilijoita. Koko karsintasysteemi on ollut meille hankala, kun joudumme joka otteluun eri pelaajilla, emmekä tiedä kuka pääsee pelaamaan ja kuka ei.

Todellisuudessa moni muu joukkue kärsi nykyisellä karsintasysteemillä vielä merkittävämpiä menetyksiä niin Euroliigan päällekkäisyyksien kuin puuttuvien NBA-pelaajien takia. Suomella tästä kohtalosta ovat kärsineet vain Koponen ja Lauri Markkanen, kun taas Venäjän ja Ranskan kaltaisilla mailla riveistä puuttuu iso tukku kärkimiehiä.