Huffin ja Herbertin saksalaisseura hankki myös Erik Murphyn

Susijengin kapteenin Shawn Huffin seura Fraport Skyliners on tehnyt sopimuksen toisen suomalaisen maajoukkuepelaajan Erik Murphyn kanssa.

Kaksi edellistä kauttaan Ranskassa Strasbourgin ja Nanterren joukkueissa pelannut Murphy siirtyy Saksan Bundesliigaan. 27-vuotiaan laitahyökkääjän uraa ovat vainonneet lukuisat loukkaantumiset, jotka myös pilasivat Murphyn viime kauden ja pitivät hänet sivussa Susijengin otteluista.

− Frankfurt on upea kaupunki ja seuralla on erinomainen mainen. Tunnen Coach Herbertin ja osan pelaajista jo pidemmältä aikaa. Shawn Huffin kanssa olen pelannut tietysti Suomen maajoukkueessa. Kun pelasin Strasbourgissa, vierailin Frankfurtissa moneen otteeseen, katsoin heidän pelejään ja kävin Shawnilla kylässä.

− Kutsuisin itseäni stretch-neloseksi tai stretch-vitoseksi, ja mielestäni luen peliä hyvin. Näiden myötä uskon, että minun on aika helppo sopeutua uuteen pelisysteemiin nopeasti, Murphy kertoi Skylinersin tiedotteessa.

Frankfurtilaisten valmentaja on suomalaisille menneiltä vuosikymmeniltä hyvinkin tuttu Gordon Herbert.

− Erik on joustava iso mies, joka voi pelata nelos- ja vitospaikkoja. Hän on hyvin lahjakas ja hänen koripallon peliälynsä on korkea. Nyt hän joutui pitämään hieman taukoa peleistä lonkkavammojensa takia, mutta hän on aiemmin pelannut isoissa seuroissa niin Turkissa kuin Ranskassakin.

− Tunnen myös hänen vanhempansa hyvin sekä tiedän hänet Suomen maajoukkueen kautta. Hän on erittäin motivoitunut, haluaa palata vahvasti loukkaantumisestaan ja on aiemmin osoittanut olevansa vahva koripalloilija. Etsimme juuri sellaisia pelaajia, joilla on paljon motivaatiota ja tahtoa. Erik lisäksi tuntee Huffin ja Brady Heslipin ennestään ja he ovat hyviä ystäviä, joten joukkueeseen sisäänpääsy on hänelle paljon helpompaa, valmentaja Herbert kertoi.