Jamar Wilson siirtyy Ranskasta Liettuaan

Viime kaudella Ranskan liigassa Nanterren joukkueessa pelannut Susijengin takamies Jamar Wilson on tehnyt sopimuksen liettualaisseuran BC Lietkabelisin kanssa.

Lietkabelis on Liettuan liigan keskitason joukkue, joka tulevalla kaudella on suoraan mukana FIBA:n Champions Leaguen runkosarjavaiheessa. Aiempina kausina liettualaiset ovat pelanneet Euroliigan alaisessa EuroCupissa.

Wilson pelasi menneellä kaudella Nanterressa myös Champions Leaguea ja Ranskan liigaan. Eurokentillä ”Jammu” keräsi ranskalaisryhmässä noin 18 minuutin peliajalla 7,9 pistettä ja 2,5 syöttöä. Ranskan sarjassa Wilsonin saldot taas olivat 9 pistettä 19 minuutin peliajalla.

Suomesta ja Espoon Hongasta lähtönsä jälkeen Wilson on pelannut niin Australiassa, Ranskassa, Espanjassa kuin Serbiassa. Samalla 34-vuotias takamies on noussut Susijengin luottopelaajaksi.,

– Keskusteltuani päävalmentaja Ramunas Butautasin kanssa vakuutuin siitä, että hän uskoo minuun ja pelityyliini ja on valmis ojentamaan joukkueen avaimet käteeni.

– Viimeisen kahden vuoden ajan olen tuonut energiaa joukkueelleni penkiltä, joten on virkistävää palata ykköspelinrakentajan rooliin ja olla johtaja sekä kentällä että kopissa. Vuosien vieriessä nämä mahdollisuudet alkavat käydä vähiin, joten tahdoin käydä kiinni nyt tarjottuun mahdollisuuteen, Wilson kertoi MTV3:lle.