Lauri Markkanen jättää MM-karsinnat väliin – ”Ajankohta on valitettavasti huono”

Susijengin supertähti Lauri Markkanen vahvisti Yle Urheilulle MTV:n eilen ensimmäisenä kertoman tiedon, ja valitettavasti Chicago Bullsin pelaajaa ei nähdä Suomen MM-karsintaotteluissa Bosniaa ja Ranskaa vastaan syyskuussa.

Heinäkuun karsintapelien jälkeen Markkanen suhtautui vielä positiivisesti myös syyskuun puolivälissä pelattaviin seuraaviin MM-otteluihin osallistumiseen. Nyt Susijengi joutuu kuitenkin selviytymään ilman ainoaa NBA-pelaajaamme.

– Tällä kertaa MM-karsintapelien ajankohta on valitettavasti huono kauteen valmistautumisen kannalta.

– Maajoukkueen edustaminen on ollut minulle aina kunnia-asia ja sitä se on myös jatkossa. Minusta on aina upeaa pelata maajoukkueessa tuttujen kavereiden kanssa ja maailman parhaiden fanien edessä. Saan joka kerta ekstralatauksen pelaamiseen, kun puen Suomi-paidan päälleni.

Bullsin ensimmäinen harjoitusottelu on 30.9. ja seuran harjoitusleiri pääsee tosissaan liikkeelle samoihin aikoihin syyskuun puolivälissä kuin Susijengi pelaa MM-karsintojen jatkolohkopelejään.

– Tulokasvuosi oli fyysisesti erittäin raskas. Haluan olla paljon viime vuotta valmiimpi kohtaamaan kaikki haasteet. Peliaikaa ja sitä kautta vastuuta on tulossa lisää ja haluan olla valmis, Markkanen kertoi Yle Urheilulle.