Lauri Markkanen sivuun Susijengin olympiakarsinnoista

Susijengin supertähti Lauri Markkanen ei osallistu Suomen maajoukkueen olympiakarsintaotteluihin heinäkuussa terveyssyiden takia.

Susijengi joutuu hakemaan paikkaa Pariisin olympialaisissa ilman suurinta tähteään Lauri Markkasta.

– Oli aika vaikea kausi. Oli paljon pieniä juttuja, joiden kanssa taistelin. Mutta syynä on nyt tuo olkapää, minkä takia kauden lopussakin jouduin jättämään pelejä väliin. Se on aika pitkään nyt vaivannut.

– Kyllä syksyllä ollaan sitten pelikunnossa. Aika paljon hommia ollaan painettu, mutta se pitää laittaa nyt kuntoon. Ei näillä näkymin ole tarvetta leikkaukselle. On jo hyviäkin päiviä, että se alkaa tuntua paremmalta.

Markkanen joutui jättämään Utah Jazzin runkosarjan yhdeksän viimeistä ottelua vaivan takia väliin. Tuolloin seura ilmoitti vaivan olevan nk. ahtaan olkapään syndrooma, missä jänteet, luut ja lihakset hankaavat yhteen aiheuttaen kipua ja rajoittavat olkapään liikkuvuutta.

– Joulun jälkeen se alkoi ekan kerran tuntua. Oli hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Uudenvuoden paikkeilla alettiin teippauksilla ja muilla tehdä asioita, että saatiin se pelikuntoon. Aika paljon oli asioita, mitkä vaivasivat ihan pelin aikanakin. Heittoliikkeessäkin se tuntui ajoittain.

Markkasella ei ollut tarkkaa tietoa, koska vamma tapahtui.

– Heräsin hotellilla aamulla, enkä saanut kättä liikutettua. Aamun kyllä muistan hyvin, mutta pelistä en muista mitään yksittäistä tilannetta tai kontaktia.

NBA-kauden aikana Markkanen kärsi myös takareisivammasta ja puujalasta, mutta nämä pienemmät vaivat ovat jo parantuneet.

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi ei kuitenkaan suostunut ripottelemaan tuhkaa päälleen, vaikka maajoukkueen ykköstähti on sivussa tärkeimmistä otteluista.

– Totta kai Lauri on niin iso palanen, että se aiheuttaa paljon muutoksia. Ei se kuitenkaan mikään uusi tilanne. Susijengi on historiassa osoittanut, että kun näytön paikkaa on tarjottu, sieltä on pelaajia noussut esiin.

Suomi kohtaa olympiakarsinnoissa 2.7. Bahaman ja 4.7. Puolan karsintaturnauksessa Espanjan Valenciassa. Jos Susijengi selviää näistä lohko-otteluista jatkoon, olisi voitettavana vielä kaksi ottelua toisen lohkon joukkueita vastaan, jotta paikka olympialaisissa avautuisi.