Miro Little siirtyy Lauri Markkasen naapurustoon

Viime kaudella Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:n Baylor Bearsissa vähäiselle peliajalle jäänyt Susijengin pelintekijä Miro Little jatkaa uransa Utahin yliopistossa.

19-vuotias Miro Little oli sitoutunut Baylorin yliopiston joukkueeseen jo ennen kauttaan Sunrise Christianin high schoolissa. Suomalaisen peliminuutit jäivät hyvin vähiin yhdessä kovimmista koulujoukkueista ja Little ilmoittikin pian kauden jälkeen siirtyvänsä uuteen joukkueeseen.

Uudeksi yliopistoksi valikoitui suomalaisille ennestään hyvin tuttuun Utahin yliopistoon ja Utes-joukkueeseen. Little ilmoitti siirrosta omalla Instagram-tilillään. Utesin väreissä ovat pelanneet maajoukkuepelaajistamme muun muassa Hanno Möttölä ja Mikael Jantunen.

Utes pelasi viime kaudella kovatasoisessa Pac 12 -konferenssissa ja tulevalla kaudella laajentuvassa Big 12 -konferenssissa. Utah oli viime kaudella eri rankingeissa sijoitettu 50:n parhaan yliopistojoukkueen joukkoon, joten juurikaan Littlen ryhmän taso ei Bayloriin verrattuna putoa.

Viisi eniten peliaikaa viime kaudella Utahin ryhmässä saanutta takamiestä pelasivat joko neljättä senior-vuottaan tai viidettä, koronan myötä myönnettyä jatkokautta. Kaikkien osalta ei ole tiedossa kuinka moni heistä jatkaa viidennelle kaudelle, mutta mahdollisuuksia on Utahissa Littlelle luvassa paremmin kuin Baylorissa.

Utahin yliopisto sijaitsee Salt Lake Cityssä, missä pelaa tietysti myös NBA:n Utah Jazz ja suomalainen supertähtemme Lauri Markkanen. Nuori suomalainen saa ainakin siis läheltä tukea sitä tarvitessaan Susijengin joukkuekaveriltaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön MIRO (@mirolittle) jakama julkaisu

Korjattu 7.5.2024 klo 22.59: Muutettu Utahin konferenssi oikeaksi.