MM-kisapaikka karkasi Susijengiltä, väkivahva Venäjä tuli lopussa ohi

Suomi jäi ulos Kiinan MM-kisoista, kun ratkaisevassa karsintaottelussa Venäjä oli Susijengiä parempi numeroin 91-76. Joukkueen taistelu oli fantastista, mutta suurena ennakkosuosikkina peliin lähtenyt Venäjä vei kotikentällään päätösneljänneksen peräti 22 pisteen erolla.

Suomi tuli otteluun hurjalla intensiteetillä ja vei ottelun alkua. Parhaimmillaan Susijengin etumatka oli jo lähes 15 pistettä, kun hyökkäys pyöri tehokkaasti ja puolustuspäässä Suomi oli aggressiivinen ja ilkeä vastus.

Venäjä pääsi pian kuitenkin peliin mukaan, mutta Suomi onnistui silti säilyttämään johtonsa. Joukkueesta löytyi onnistujia laajalta rintamalta ja korintekijöitä aina tarpeen mukaan.

Päätöserässä isännät kuitenkin löysivät koneestaan vielä yhden vaihteen lisää ja porhalsivat Susijengin ohi. Venäjä upotti vaikeita kolmen pisteen heittoja rutiinilla ja pakotti Suomen puolestaan staattiseen hyökkäämiseen, missä pallo ei päässyt liikkumaan totuttuun tapaan.

Aivan pelin lopussa ero repsahti suureksi, kun Suomi oli pakotettu ottamaan nopeita heittoja ja puolustuspäässä riskejä.

Suomen olisi pitänyt voittaa ottelu kolmella pisteellä, jotta paikka syksyn Kiinan MM-kisoihin olisi joukkueelle tullut. Nyt kisoihin matkaa ansaitusti Venäjä, sillä vastus oli tällä kertaa Susijengille yksinkertaisesti liian kova.

− Olen tosi ylpeä jokaisesta jätkästä, joka pelasi tänään. Me jätimme kaiken kentälle. Se ei riittänyt tänään, Venäjä oli liian kova tänään. Tämä on urheilua.

− Aika monta heittoa tuli niin, että oli käsi naamassa. Tuon tason joukkue pystyy laittamaan ne sisään. Olisi voinut olla vielä parempi paine pallossa. Tosiasia on vaan se, että Venäjä oli tällä kertaa parempi, Susijengin kapteeni Shawn Huff kertoi Ylen tv-haastattelussa.