Petteri Koposen siirto Reggio Emiliaan vahvistui − ”Mahdollisuus palata Italiaan oli motivaatio valinnassani”

Susijengin monivuotinen tähtitakamies Petteri Koponen pääsee viimein takaisin parketeille, kun suomalainen siirtyy Italian Serie A:ssa pelaavaan Reggio Emilian joukkueeseen.

Koposen sopimus on loppukauden mittainen. Sen jälkeen kun suomalaisen aiempi työnantaja Bayern München ilmoitti, että häntä ei enää tarvita saksalaisjoukkueessa, oli Koponen ollut ilman pelipaikkaa kesästä lähtien.

− Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme onnistuneet pääsemään sopimukseen Koposen kaltaisen urheilijan kanssa, joka ei todellakaan tarvitse esittelyjä. Hänen kykynsä ja kokemuksensa ovat joukkueen käytössä, jotta voimme saavuttaa tavoitteemme ja katsoa tulevaisuuteen uudella luottamuksella.

− Petterin saapuessa jatkuu myös seuramme vakiintunut perinne siitä, että joukkueessamme on suuria Euroopan mestareita, italialaisseuran toimitusjohtaja Filippo Barozzi kertoi seuran tiedotteessa.

Koponen oli hakenut sopivaa pelipaikkaa jo pitkään, kun Bayern-sopimuksesta irtautuminen luonnollisesti tarkoitti takamiehelle selvää palkan leikkausta.

− Ensinnäkin olen iloinen voidessani palata pelaamaan muutaman kuukauden tauon jälkeen. En urani aikana ollut koskaan löytänyt itseäni vastaavassa tilanteessa.

− Nyt tavoitteeni on päästä pelikuntoon mahdollisimman pian ja auttaa joukkuetta. Olen erittäin onnellinen voidessani olla täällä Pallacanestro Reggianassa, ja uskon, että meillä on edellytykset erinomaiselle kauden toiselle puoliskolle.

Koponen pelasi edellisen kerran Serie A:ssa kaudet 2008-2012 Virtus Bolognan joukkueessa.

− Myös mahdollisuus palata Italiaan oli motivaatio valinnassani, sillä yhdistän maahan monia hyviä muistoja menneisyydestäni. Toivon, että tulevina kuukausina koronavirukseen liittyvä hätätilanne vaimenee yhä enemmän, jotta voimme palata nauttimaan maan kauneudesta jokapäiväisessä elämässämme, Koponen kertoi seuran tiedotteessa.

Koponen on toinen suomalaispelaaja Reggio Emilian seuran historiassa, kun myös Teemu Rannikko pelasi seurassa vuosina 2000-2002.