Susijengi heräsi taisteluun liian myöhään, Ranska liian vahva vastus

Ennakkoon MM-karsintojen Suomelle vaikeimmaksi otteluksi ennakoitu vieraspeli Ranskaa vastaan osoittautui sellaiseksi myös käytännössä. Susijengi näytti jo häviävän rökälenumeroin, mutta syttyi vielä taistelemaan toisella puoliajalla.

Ranska – Suomi 83-67
Ottelun tilastot

Ranska dominoi ottelua heti ensimmäisestä ylösheitosta alkaen ja johti ottelua avauskorista loppusummeriin saakka. Puoliajalla isäntien johto oli jo hurja 50-24, eikä Suomen pelistä voi sanoa mitään positiivista ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen osalta.

Toisella puoliajalla Ranskan ote pelistä hieman höllentyi ja samanaikaisesti Susijengi sai paremmin kiinni omasta pelistään. Avauspuoliajalla kaivettu kuoppa oli kuitenkin liian suuri, jotta Suomi olisi sieltä voinut itsensä kaivaa ulos.

Suomi kuitenkin kiri ja taisteli, eikä toisen puoliajan suorituksesta jäänyt hävettävää. Sen sijaan tulos jäi laihaksi, vaikka hetkellisesti viimeisellä neljänneksellä näyttikin, että Susijengi saisi haastettua Ranskan todelliseen taisteluun – ero ei kuitenkaan saavuttanut edes kymmentä pistettä.

Susijengin ryhmästä plus-merkkisen saldon illasta voi antaa vain Alex Murphylle (14p) ja kenties Shawn Huffille (10p). Joukkuepelin ja valmennuksen osalta ilta oli murheellinen, niin pahasti Ranska oli Suomea edellä kaikilla osa-alueilla avauspuoliajalla.

Ranskan parhaimmistoa olivat odotetusti NBA-tähti Nicolas Batum (14p) ja hieman yllättäenkin pisteitä takoneet Charles Kahudi (14p) ja Mathias Lessort (13p).

Tappio ei kuitenkaan vielä vienyt Suomen saumoja MM-kisoihin selviytymisen osalta. Ranskan paikka lohkon kärkisijoilla sen sijaan vahvistui selvästi. Susijengin kohtalo ratkotaan käytännössä kahdessa ottelussa Venäjää vastaan, ja toki myös vierasvoitto Bosniasta auttaisi urakassa kummasti.

Suomen seuraavat MM-karsintaottelut ovat:
Pe 30.11.2018 Suomi – Venäjä
Ma 3.12.2018 Bosnia – Suomi