Susijengi kaatoi Viron jatkoajalla − Fiifi Aidoo penkiltä yllätysratkaisija

MM-karsintaotteluihin valmistavassa maaottelussa Susijengi haki voiton Tallinnasta jatkoajan jälkeen. Nuori Fiifi Aidoo oli Suomen maajoukkueen ratkaisupelaaja ottelun lopussa ja myös vasta 18-vuotias Mikael Jantunen pelasi mainiosti arvokkaita minuutteja.

Viro – Suomi 69-76 ja.
Ottelun tilastot

Susijengin peli oli pitkiä jaksoja melko nihkeää, mutta ottelun ratkaisijaksi nousi vaihtopenkiltä Aidoo, joka toi Suomen peliin energiaa ja voimaa roppakaupalla. Viimeisen neljänneksen jälkipuoliskolla ja jatkoajalla 22-vuotias takamies kantoi maajoukkueen vierasvoittoon.

Aidoo sai paljon vastuuta sekä omien hyvien otteidensa myötä että myös sen takia, että pelintekijöinä aloittaneet Roope Ahonen ja Ilari Seppälä pelasivat varsin heikon ottelun. Kun normaalisti pallo Susijengistä on Petteri Koposen ja Jamar Wilsonin käsissä, saattoi näillä otteilla MM-karsintoihin Aidoo napata kolmannen pointin paikan ryhmästä.

Susijengi tuli tasoihin varsinaisen peliajan loppuhetkillä, kun Suomen prässi tuotti tulosta ja Virolle aiheutettiin pallonmenetyksiä. Myös erinomaisen ottelun pelannut nuori Jantunen sai viisi sekuntia ennen loppua tilaisuuden tasoittaa vapaaheitoillaan peli, mutta kun ensimmäinen meni ohi, heitti Jantunen tarkoituksella myös toisen rautoihin.

Levypallo jäi Suomen käsiin ja Alexander Madsen tasoitti ottelun. Jatkoajalla taas Aidoo ja myös hyvässä iskussa ollut kapteenimme Shawn Huff vastasivat korinteosta ja puolustuspäässä Suomen aktiivinen peli nollasi Viron.

Vaikka loppu oli Suomen kannalta loistavaa peliä ja taistelua, jäi Susijengille vielä paljon petrattavaa. Tosin oletettavaa on, että kotikentällä Viroa vastaan maanantaina nähdään lähempänä parasta mahdollista kokoonpanoa oleva joukkue.

Kolmen pisteen heitot Susijengi pussitti vain 28 prosentin tarkkuudella ja Mikko Koiviston ja Antti Kanervon tarkkuus ei ollut riittävän hyvällä tasolla muutamista onnistumisista huolimatta.

Maajoukkuedebyyttinsä Jantusen lisäksi ottelussa teki Oklahoman yliopistossa pelaava Hannes Pöllä. Kookkaalle sentterille ei tullut kuin pari minuuttia peliaikaa avausjakson lopussa, mutta Pöllä oli erittäin aktiivinen hyökkäyspäässä ja väläytteli sitä, mihin hän kokonsa ja taitojensa myötä parhaimmillaan voi pystyä.

Grand Canyonin yliopistossa pelanneella Aidoolle loisto-ottelu oli varmasti tarpeellinen itseluottamuksen buusti. Samoin jos takamies olisi jo tänä vuonna suuntaamassa takaisin Eurooppaan, kannattaa tämän pelin videoita pyöritellä seurajohtajille.

Susijengi jatkaa MM-karsintoihin valmistautumista maanantaina Hartwall Areenalla Viroa vastaan. Sen jälkeen tulevan viikon lopulla edessä ovat karsintapelit Tshekissä ja kotiareenalla Islantia vastaan.