Susijengi kaatui Pardubicen painimolskilla

Nihkeän pelin jälkeen Suomi hävisi tärkeän MM-karsintaottelun Tshekille vieraskentällä. Susijengin hyökkäyspeli ei lähtenyt kunnolla käyntiin missään vaiheessa, ja painiksi äitynyt fyysinen peli suosi Tshekkiä.

Tshekki – Suomi 77-73
Ottelun tilastot

Heti ottelun alkuminuutit kertoivat ottelun sävelen. Otteet kentällä olivat kovia ja liki jokainen kamppailutilanne pelattiin rikkeiden rajamailla. Siihen kun yhdistettiin, että Susijengin hyökkäyspelit jäivät staattisiksi tai nopeissa hyökkäyksissä hätäilyksi, muodostui ottelusta Suomelle vaikea.

Ilman Petteri Koposta pelannut Susijengi pelasi suurimman osan pelistä erittäin hyvää puolustuspeliä, mutta mukaan mahtui varsinkin ottelun ratkaisuhetkillä myös liikaa vastustajan koreihin johtaneita nukahduksia.

Susijengin suurin tähti Lauri Markkanen pelattiin ottelusta lähes täysin ulos. Hyökkäyspäässä Markkasta tuplattiin ja jopa triplattiin, eikä toisaalta Suomi pystynyt riittävän hyvin hyödyntämään näistä tilanteista ulos syöttämistä.

Suomen yllätysmies Tshekissä oli Matti Nuutinen, joka paransi entistä maaotteluiden piste-ennätystään (13p) yli tuplaten, kun loppusaldo oli huimat 24 pistettä. Tulitukea tuli ajoittain Mikko Koivistolta ja Jamar Wilsonilta, mutta hyökkäyksessä ei yksinkertaisesti ollut riittävästi ratkaisijoita.

Tshekin voittoa tahditti laituri Vojtech Hruban, joka yllätti kaikki huimalla 30 pisteen suorituksellaan. Muuten Tshekin pelin kuva oli todella kova fyysinen vääntö. Isännät eivät arkailleet, vaan heti pelin ylösheitosta lähtien laittoivat kunnon painiksi.

Ottelun tuomarointi oli vielä Susijengille epäsuosiollista, kun tuo paini sallittiin ja Tshekki pääsi pelaamaan omilla vahvuuksillaan huomattavasti Suomea paremmin.

Maanantain loppuunmyydyn Areenan edessä Suomi on pakkovoiton edessä Islannista, jotta paikka ylipäänsä jatkolohkoon irtoaa. Joka tapauksessa toinen tappio Tshekille tekee varsinaisesta MM-kisoihin selviämisestä erittäin vaikean urakan. Nyt Susijengin pitäisi jatkoon mahdollisesti selvitessään ottaa aiempaa enemmän pari voittoa Ranskalta, Venäjältä tai Bosnialta.

− Saimme välillä aina pieniä runeja, mutta sitten taas olimme välillä hieman jäljessä. Nyt ei auta, maanantaina on pakko voittaa. Tshekki pelaa aggressiivisesti ja vahvasti, he ovat hyvä korismaa, Nuutinen kertoi Ylen haastattelussa.