Susijengi kemianopintoihin Tallinnaan − Pöllä ja Jantunen debytoivat

Suomen koripallomaajoukkue hakee tuntumaa ennen kuun vaihteen MM-karsintaotteluita tuplamaaottelulla Viroa vastaan. Torstain peliin Tallinnassa Susijengi lähtee astetta nuoremmalla ryhmällä, kun kärkikolmikko Lauri Markkanen, Petteri Koponen ja Sasu Salin jäävät vielä sivuun.

Sen sijaan parketilla Virossa nähdään kaksi maajoukkueen ensikertalaista. Oklahoman kovatasoisessa yliopistossa pelannut Hannes Pöllä on Susijengin mukana Tallinnassa ja samoin vasta 18-vuotias Mikael Jantunen pääsee kentälle Tallinnassa.

− Nuoremmat pelaajat voivat ammentaa esimerkkiä vanhemmilta pelaajilta ja samalla vanhempi kaarti saa energiaa nuoremmista pelaajista, Susijengin valmentaja Henrik Dettmann kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

− Kumpikin on esiintynyt harjoituksissa kypsästi, energisesti ja ennakkoluulottomasti. Hanneksella ja Mikaelilla on kaikki edellytykset kasvaa merkittäviin rooleihin 2020-luvun Susijengissä.

Muilta osin Viro-maaotteluiden tärkein tehtävä on rakentaa susiryhmää kohti elintärkeitä MM-karsintaotteluita Tshekkiä ja Islantia vastaan. Islannin Suomi kohtaa kotikentällään Hartwall Areenassa 1.7.

− Meillä on tulevissa karsintapeleissä käytössämme taas hieman erilainen joukkue kuin marras- ja helmikuussa. Viro-otteluissa meille tarjoutuu mahdollisuus päästä kokeilemaan erilaisia kentällisiä ja nähdä, miten pelaajien väliset kemiat toteutuvat tositoimissa, Dettmann kertoi.

− Viro on erinomainen valmistava vastustaja meille. He pelaavat kovaa, epäitsekkäästi ja tehokkaasti ja rankaisevat huolimattomuusvirheistä sumeilematta.

Torstain ottelu Tallinnassa käynnistyy klo 19.00 ja se on katsottavissa Yle Areenassa. Susijengi isännöi Viroa puolestaan 25.6. Helsingissä ja tuo ottelu on nähtävissä YLE1-kanavalta sekä Areenassa.

Suomen joukkue Tallinnassa Viro-maaottelussa

Antti Kanervo
Mikko Koivisto
Shawn Huff

Matti Nuutinen
Roope Ahonen
Mikael Jantunen

Alexander Madsen
Carl Lindbom
Juho Nenonen

Hannes Pöllä
Fiifi Aidoo
Ilari Seppälä