Susijengi kukisti Viron – MM-kisapaikka 99 % varma

Suomi nitisti Viron Tallinnassa pelatussa MM-karsintaottelussa, vaikka sysimusta kolmas erä olikin viedä pelin Susijengin käsistä. Voiton myötä Suomen paikka MM-kisoissa on lähes täysin varma.

Viro – Suomi 68-76
Ottelun tilastot

Suomi hallitsi ottelua noin 7-8 minuutin jaksoa lukuunottamatta pelin toisen puoliajan alkuun. Silloin Susijengin hyökkäyspelaaminen muuttui täysin staattiseksi, eikä joukkueesta tuntunut löytyvän yhtäkään korintekoon kykenevää pelaajaa.

11 pistettä tauolla tappiolla ollut isäntä-Viro siirtyi jopa johtoon, kun Suomi ei saanut erän ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana tehtyä kuin kaksi (2) pistettä! Sen jälkeen Susijengi kuitenkin ryhdistäytyi, sai jälleen otteen pelistä ja marssi lopulta odotettuun voittoon.

Viro antoi läpi ottelun liikaa tilaa Sasu Salinille (20p) ja Suomen paras takamies kiitti tästä. Lauri Markkanen (18/9) oli jälleen pitelemätön, kun sai palloa käsiinsä korin alle tai hyviin heittopaikkoihin.

Henri Kantonen pelasi odotettua enemmän ja oli erinomainen ottelussa. Edon Maxhuni oli parhaimmillaan, kun Susijengi tarvitsi ykköspelintekijäänsä. Israel-ottelussa Suomen toiseksi paras pelaaja Elias Valtonen valahti Tallinnassa lähes pohjamutiin ja Ilari Seppälä ei saanut tililleen oikein muuta kuin pallonmenetyksiä.

– Oli tiedossa alusta asti, että Viro pelaa todella kovaa ja meidän pitää vastata siihen. Teimme kolme ja puoli erää hyvää työtä, mutta sitten päästimme heidät mukaan. Pomputimme palloa vähän liikaa ja unohdimme oman pelimme hetkeksi. Tuollaisia hetkiä ei voi tulla kauheasti, jos meinataan menestyä ensi viikolla.

– Me haluttiin tätä voittoa aika… en viitsi kiroilla, mutta paljon, Susijengin Mikael Jantunen kertoi.

Kun Suomi voitti siis Viron ja aiemmin päivällä Saksa peittosi Slovenian, voi Susijengin MM-kisapaikan jo lähes kuuluttaa kirkossa. Jotta Suomi vielä pullahtaisi ulos MM-kisoista, pitäisi sen hävitä kaikki jäljellä olevat kolme omaa otteluansa ja muissa peleissä pitäisi myös tapahtua sellainen sarja tarkkoja tuloksia, joiden todennäköisyys on häviävän pieni.

Jo yksikin voitto takaisi kisatiketin, ja siihen tarjoutuu marraskuussa tilaisuus Viroa vastaan kotikentällä. Toisaalta kisapaikka voi varmistua jo sunnuntai-illan aikana, mikäli Ruotsi voittaisi Israelin.

Joka tapauksessa Susijengin kisoista pudottava tapahtumasarja on niin epätodennäköinen, että Suomen kisapaikan mahdollisuus on yli 99 prosenttia. Fanien kannattaa vähintään varata kalentereistaan parin viikon lomareissu kohti Japanin Okinawan saarta tai Filippiinejä.