Susijengi MM-karsintoihin parhaimmistollaan − Petteri Koposen pelaaminen yhä avoinna

Susijengin seuraaviin MM-karsintaotteluihin kuun vaihteessa on valittu 18 pelaajan ryhmä. Suomi pääsee tärkeisiin karsintapeleihin liki parhaimmalla miehistöllään, mutta Euroliigaa Bayern Münchenissä pelaavan Petteri Koposen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Suomi kohtaa ensin kotikentällään Espoossa kenties tärkeimmän vastustajansa Venäjän perjantaina 30.11. ja matkaa sen jälkeen vierasotteluun maanantaina Bosnia-Hertsegovinassa.

Edellisissä karsintapeleissä Susijengi voitti kotonaan Bosnian 85-81 ja hävisi vierasottelun Ranskassa 67-83.

Susijengin monilla avainpelaajilla on allaan erinomainen lähtö kauteen omissa seurajoukkueissaan. Erityisesti Erik Murphy on pelannut väkevästi Fraport Skylinersissa.

− Näin pitkällä aikavälillä ja lyhyellä valmistautumisajalla pelattaessa päivän kunnolla on valtava merkitys. Pyrkimyksemme on saada pelaajista yhden viikon aikaikkunassa maksimitehot irti.

− Toki samassa tilanteessa ovat saman karsintaikkunan vastustajammekin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi.

Suomen kokoonpanossa kysymysmerkki leijuu yhä Koposen nimen päällä. Bayern München pelaa Euroliigaa torstaina ennen Venäjä-ottelua, ja tämän hetkisten tietojen mukaan Euroliiga haluaa estää seurojensa pelaajien osallistumisen MM-karsintapeleihin.

Maanantain ottelun osalta toiveet elävät vahvempina sen suhteen, että Koponen voisi susinutun pukea ylleen. Mielenkiintoista on myös nähdä, mikä on venäläisissä seuroissa Euroliigaa pelaavien maajoukkuepelaajien kohtalo.

Vaikka Euroliiga käskisikin seurojaan pitämään pelaajistaan kiinni, on mahdollista, että itänaapurissamme tilanne on toisenlainen ja myös CSKA Moskovan ja Himkin maajoukkuepelaajat ilmaantuvat perjantaina Espoossa parketille.

Kesän ja alkusyksyn peleissä loistaneista nuorista pelaajista Susijengistä paikkansa ansaitsivat myös tällä kertaa HBA-Märskyn huippukaksikko Mikael Jantunen ja Ville Tahvanainen.

Kotiottelu Venäjää vastaan on ollut loppuunmyyty jo puolentoista kuukauden ajan, joten Susijengi saa varmasti tarvitsemansa tuen kotiyleisöltä.

− Kuudes pelaaja on ollut jo pitkään merkittävä osa Susijengiä joukkueena ja aivan oma lukunsa meidän tarinassamme. Ilo nähdä, että kotiyleisö on sisäistänyt näiden maaotteluiden merkityksen ja antaa meille tukensa yhteisellä matkalla kohti Kiinan MM-kisakenttiä, Dettmann kertoi.

Susijengi MM-karsintaotteluissa 30.11. ja 3.12.

Fiifi Aidoo, Ura Basket, Kaarina
Shawn Huff, Fraport Skyliners, Saksa
Mikael Jantunen, HBA-Märsky, Helsinki

Antti Kanervo, KK Stjarnan, Islanti
Mikko Koivisto, Salon Vilpas
Petteri Koponen, Bayern München, Saksa

Tuukka Kotti, Helsinki Seagulls
Carl Lindbom, Rosa Radom, Puola
Alexander Madsen, CB Gran Canaria, Espanja

Alex Murphy, KK Szolnoki Olaj, Unkari
Erik Murphy, Fraport Skyliners, Saksa
Juho Nenonen, Salon Vilpas

Matti Nuutinen, CB Oviedo, Espanja
Topias Palmi, Kataja Basket, Joensuu
Sasu Salin, Unicaja Malaga, Espanja

Ilari Seppälä, Kataja Basket, Joensuu
Ville Tahvanainen, HBA-Märsky, Helsinki
Jamar Wilson, BC Lietkabelis, Liettua