Susijengi sinnitteli Serbian perässä, taso ei riittänyt voittoon asti

Espoon EM-karsintakuplan päätösottelu Serbiaa vastaan oli Suomelle liian kova pala. Ottelun alku oli Susijengille karmaiseva, sitä seuraavat puoli tuntia hyvää taistelua, mutta Serbia ei silti missään vaiheessa päästänyt isäntiä iholle asti.

Suomi – Serbia 66-75
Ottelun tilastot

Ensimmäisellä neljänneksellä Suomi oli vaikeuksissa pelin ihan jokaisella osa-alueella. Puolustus ei toiminut, virheitä kertyi kuin liukuhihnalta, omat heittopaikat jäivät varsin vaikeiksi, eivätkä sitä myöden pallot pudonneet korirenkaan läpi.

Susijengi pääsi toisen neljänneksen alusta lähtien peliin kuitenkin paremmin kiinni. Itse asiassa avauskympin kymmenen pisteen tappioaseman jälkeen Suomi voitti viimeisen puolituntisen yhdellä pisteellä.

Aina kun Suomi yritti päästä iskuetäisyydeltä huippumaa-Serbiasta, saivat balkanilaisvieraat repäistyä eron jälleen kymmeneen pisteeseen. Taistelu ei tällä kertaa tuottanut tulosta, mutta joka tapauksessa suomalaiset kaatuivat saappaat jalassa.

Susijengin ykköspelaaja oli hieman yllättäen takamies Edon Maxhuni (15/6s). Koko lauantain Georgia-ottelun vaihtopenkillä istunut Maxhuni pelasi mittavalla itseluottamuksella ja toi ison piristysruiskeen Suomen peliin.

Myös Elias Valtonen (8/6) jatkoi mainioita ja lupaavia otteitaan. Georgia-pelissä erinomaisesti pelannut Sasu Salin (10p) oli tällä kertaa vielä kovemmassa vartioinnissa, eikä Serbia päästänyt Susijengin parasta korintekijää yhteenkään vapaaseen heittopaikkaan.

Suomen EM-kisatoiveiden kannalta tappio Serbiaa vastaan ei juuri muuttanut asetelmaa mitenkään. Lohkon viimeinen kisapaikka ratkaistaan suurella todennäköisyydellä Suomen ja Sveitsin välisessä ottelussa helmikuun puolivälissä.

− Lähdimme taistelemaan ja hakemaan voittoa. Alussa olimme heikompia ja vähän pelkäsimme, heitot eivät uponneet. Jäimme jälkeen emmekä päässeet rytmiin.

− Pitää vaan treenata kovempaa ja jatkaa samalla tavalla, Maxhuni kertoi Ylen haastattelussa.