Susijengi varmasti tuikitärkeään voittoon − MM-karsinnat jatkuvat syyskuussa

Suomi otti voiton Islannista loppuunmyydyn Areenan edessä − kuten pitikin. Lopulta voitto Susijengille irtosi selvällä erolla, vaikka pelin toisessa erässä Islanti hieman Suomea pelottelikin.

Suomi – Islanti 91-77
Ottelun tilastot

Susijengi näytti karkaavan Islannilta karkuun ja voittoon jo avauserässä, mutta toinen erä oli kotijoukkueelle hankala. Lopulta Suomi oli kuitenkin kentällä selvästi parempi joukkue ja ero näkyi myös selvänä voittona.

Voitto takasi myös sen, että Susijengi jatkaa MM-karsintojen seuraavaan vaiheeseen, mihin omasta lohkostamme mukaan tuleva ykkönen Tshekki sekä Bulgaria. Yhteinen kuuden maan lohko muotoutuu lisäksi Ranskasta, Venäjästä ja Bosniasta. Kaikkien ensimmäisen vaiheen otteluiden tulokset seuraavat mukana toiseen lohkovaiheeseen.

Susijengin ykkösmiehet olivat odotetusti Sasu Salin ja Lauri Markkanen. Salin oli Suomen johtaja avauspuoliajalla ja Markkanen otti ohjaksia käsiinsä pelin edetessä. Sairastumisestaan vielä selvästi puolikuntoinen Petteri Koponen ei ollut parhaimmillaan, mutta hänkin petrasi peliään kohti päätöserää.

− Molemmat joukkueet pelasivat erittäin kovaa. Äärimmäisen vaikea peli, Koponen kertoi liiton tiedotteessa.

− Luimme pelin aikana, miten Islanti haluaa pelata, ja teimme erinomaista työtä toisella puoliskolla heidän pelisuunnitelmansa vesittämiseksi. Saimme lisävirtaa kotiyleisöstä, joka oli taas erinomaisesti takanamme.

− Islanti teki pelin meille vaikeaksi. He pelasivat kovaa ja fiksusti ja meillä oli vaikeuksia päästä rytmiimme, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi.

− Kun pääsimme jyvälle Islannin hyökkäyspelaamisesta, saimme virran takaisin hyökkäyspeliimmekin. Olen todella ylpeä siitä, miten kaverit nousivat haasteen tasolle.

MM-jatkokarsinnat alkavat Suomen osalta 13. syyskuuta kotiottelulla Bosniaa vastaan. Seuraava karsintaottelu pelataan 16. syyskuuta, jolloin Ranska isännöi Susijengiä.

− Olemme tottuneet pelaamaan isoja maita vastaan ja se tulee jälleen olemaan tervetullut haaste meille. Koetamme parantaa omaa peliämme yhä edelleen, pelata rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ja pitää MM-kisatavoitteen elossa, Susijengin kapteeni Shawn Huff kertoi.