Susijengin MM-karsintataival oli liki täydellinen –”Tämä on ollut huikea kasvutarina”

Suomi jäi lopulta MM-karsintalohkonsa kakkoseksi, vaikka Susijengi olikin ensimmäinen Euroopan maa, joka onnistui varmistamaan paikkansa MM-kisoissa. Karsinnat avanneen Ruotsi-tappion jälkeen Susijengi taisteli peräti seitsemän voittoa putkeen.

Siinä välissä joukkue ehti tietysti myös raivata tiensä EM-kisoissa puolivälieriin Lauri Markkasen johdolla.

Kun karsintojen ensimmäisen kierroksen lohkoon oli arvottu Balkanin kovat koripallomaat Slovenia ja Kroatia ja avausottelusta tuloksena oli tappio Ruotsille, ei tilanne näyttänyt Susijengin kannalta lupaavalta.

– Tästä saatiin aika hienoja juttuja irti. Kun muistelee, miten tulimme Ruotsi-tappion jälkeen Kroatiaa vastaan kotipeliin ja sieltä sitten seitsemän voittoa. Tämä on ollut huikea kasvutarina, Susijengin uudehko päävalmentaja Lassi Tuovi kertoi.

Ensimmäinen lohkovaihe ei tuottanutkaan Suomelle ongelmia, kun Ruotsi-kohtaamisen jälkeen Suomi rallatteli viisi voittoa lopuista otteluista. Toisessa lohkovaiheessa voittokulku jatkui, ja lopulta vain Saksa oli liian kova vastus Susijengille.

– Meille on tullut uusia kasvoja ja meidän tulevaisuutemme on kirkas. Ensi kesänä tulee äärimmäisen kova leiritys. Siellä jokainen saa antaa kaikkensa, jotta pääsee kilpailemaan siitä paikasta MM-joukkueessa.

– Se on aika makeeta koutsille, Tuovi sanoi.

Viimeisimmässä karsintaikkunassa Suomelta puuttui joitain tärkeitä pelaajia, mutta MM-kisojen kannalta mukava oli nähdä esimerkiksi Mikael Jantusen kehittyneen jälleen selvästi. Markkasen sisääntulon lisäksi Susijengi kuitenkin kaipaa paljon tasonnostajia MM-kisoihin, jos menestyksestä maailman parhaimpien rinnalla halutaan kilpailla.

Maksimissaan 7-8 pelaajaa voi lähteä kesään suhteellisen luottavaisena paikastaan kisakoneessa ja lopuista paikoista tullaan käymään todella kovaa kilpailua.

– Hienoa olla mukana tällaisessa tarinassa ja matkassa. Aivan uskomattoman hienoja voittoja ja myös paljon oppia kisoja varten. Ikimuistoisia asioita. Kun joukkueena lähdimme tähän matkaan, usko oli siihen, että hoidamme itsemme sinne kisoihin, yksi MM-kisapaikkaa halajavista ja Saksa-ottelussa mainiosti onnistunut Topias Palmi kertoi.

Saksan tasolle on vielä matkaa

MM-karsintojen oikeastaan ainoaksi heikommaksi hetkeksi voidaankin laskea juuri pelit Saksaa vastaan, joista molemmista Susijengi joutui poistumaan parketilta tappio niskassaan.

– Saksa näytti miksi he olivat pronssimitalisteja Berliinissä EM-kisoissa.

– Olen ylpeä joukkueestani ja siitä tavasta, millä he tulivat takaisin peliin mukaan ja laittoivat kroppansa likoon. Lopussa se oli kolikonheittoa. Ensi kerralla olemme vähän kokeneempia, Tuovi sanoi.

– Pelissä mentiin vähän ylösalas. Molemmilla joukkueilla oli omat hyvät ja huonot hetkensä. Saksa oli viimeisessä erässä ja viimeisillä minuuteilla meitä parempi ja me teimme pieniä virheitä, ja siinä oli se ero, Palmi sanoi.