Susijengin voitto Israelista oli kaksijakoinen – ”Huomenna harjoittelemme vapaaheittoja”

Suomen voitto toiseksi viimeisessä MM-karsintojen ottelussa Israelia vastaan oli kahden hyvin erilaisen puoliajan ja jatkoajan ottelu. Susijengin pelissä oli paljon hyvää jälkimmäisellä puoliskolla, paljon heikkoa avauspuoliskolla.

– Ottelun alku oli karmea. Emme tehneet mitään niistä asioista, joista puhuimme ennen peliä. Israel sai helppoja layupeja periaatteessa koko avauspuoliajan. Siihen oli helppo keskittyä toiselle puoliajalle, ottelun kahdella onnistuneella kolmosellaan ratkaissut Ilari Seppälä kertoi.

Israel karkasi suurimmillaan 16 pisteen johtoon. Jo MM-kisatoiveensa hukannut isäntämaa tuli otteluun uuden valmentajan alaisuudessa ja ilman suurimpia tähtipelaajiaan.

– Israel tuli hyvällä hengellä otteluun, vaikka MM-kisoihin selviytyminen ei heille ole enää mahdollista ja lohkon sijoitukset ovat selvillä. Täytyy nostaa hattua heille, he näyttivät ylpeyttä oman maansa eteen, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi sanoi.

– Meillä kesti kauan päästä peliin mukaan. Se ei ollut kuitenkaan meille ensi kerta olla tuossa tilanteessa, 16 pistettä tappiolla. Me uskoimme voittoon koko ajan ja aloimme tehdä niitä pieniä asioita paremmin. Alkoi näkyä suomalaista henkeä, emme luovuta, Tuovi jatkoi.

Ottelun kaari kääntyi lähes 180 astetta toiselle puoliajalle. Tuovin ohjeet pukukopissa olivat yksinkertaiset.

– Sanoin ettemme saa päästää Israelia kävelemään meidän maalatulle alueellemme. He tekivät 30 pistettä sieltä ensimmäisellä puoliajalla. Usein emme anna vastustajalle sellaista määrää koko ottelussa. Virheitä saa tehdä, mutta ei luovuttaa ja joukkue näytti urheutta.

Suomi heitti Tel Avivissa vapaaheitot hät hätää 50 prosentin tarkkuudella, mihin Susijengi hukkasikin merkittävän määrän pisteitä. Vaikka Tuovin loppukaneetti ei ollutkaan täysin tosissaan lauottu, on tuon osa-alueen syytä parantua, kun Suomi päättää MM-karsintaurakkansa maanantaina Espoossa Saksaa vastaan.

– Huomenna kun pääsemme takaisin Helsinkiin, harjoittelemme vapaaheittoja.