Yle: Gerald Lee Juniorin maajoukkueura ohi – ”Tämä on lopullinen päätös”

Susijengiä peräti 105 maaottelussa edustanut Gerald Lee Junior paljasti Ylelle lopettaneensa maajoukkueessa. EM-kotikisat jäivät ”Junnun” viimeisiksi peleiksi Suomen paidassa, eikä paluuta ole luvassa – ei edes vaikka Susijengi selvittäisi tiensä tuleviin MM-kisoihin.

Aiemmin Leen kohdalla on ollut puhetta esimerkiksi välivuodesta tai muusta tauosta maajoukkuepeleistä, mutta mies itse kertoi Ylelle asian todellisen laidan.

– Ei pidä, koska päätin, että ripustan maajoukkuetossut naulaan kokonaan. Tätä päätöstä on harkittu pitkään. Lopulta se tuli silloin, kun saatiin tietää kotikisoista. Silloin olin ihan varma, että maajoukkueurani päättyy kotikisoihin.

Tällä hetkellä Susijengin yksi menneiden vuosien kantavista voimista jatkaa seurajoukkuetaivaltaan Israelissa Maccabi Ashdodin joukkueessa. 30-vuotiaan suomalaisen pitkän maajoukkueuran saldoksi jäi pistekeskiarvo 8,9.

– En ole tulossa mukaan enää. Tämä on lopullinen päätös. Siinä oli monta tekijää takana. En tiedä, kestäisikö kroppani enää ympärivuotista pelaamista.

Osallistu keskusteluun Susijengistä ja Leestä Koripallo.comin foorumilla