Karhubasketille Mestareiden liigan karsintavastukset Valko-Venäjältä ja Puolasta

Kaksinkertainen Suomen mestari Kauhajoen Karhubasket saa tulevan kauden Mestareiden liigan karsintakierroksilla vastaansa ensin valkovenäläisen BC Tsomi-Minskin ja avauskierrokselta jatkoon päästessään puolalaisen Polski Cukier Toruńin.

Mestareiden liigan karsintakierrosten otteluparit arvottiin torstaina. Ensimmäisen kierroksen kahdeksasta otteluparista voittajat selviävät toiselle kierrokselle, johon kahdeksan seuraa on sijoitettu suoraan. Toisen kierroksen parien voittajat pääsevät Mestareiden liigan varsinaiseen lohkovaiheeseen. Molemmat kierrokset ratkotaan kahden ottelun yhteistuloksella.

Viime kaudella Karhubasketin matka tyssäsi Ranskan liigan kivikovaa Nanterrea vastaan kolmannella kierroksella, mutta kauhajokiset nappasivat voitot kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta. Tällä kertaa urakka on astetta helpompi, kun selvitettävänä on vain kaksi kierrosta karsintoja.

BC Tsomi-Minsk on dominoinut Valko-Venäjän kansallista liigaa, kun seuralla on peräti 11 peräkkäistä mestaruutta kasassa. VTB-liigassa tai europeleissä kulku ei ole ollut yhtä menestyksekästä, mutta seura on kuitenkin pelannut myös eurokentillä jo 10 perättäisenä kautena.

Polski Cukier Toruń taas on selvästi kovemman Puolan liigan hopeamitalisti viime kaudelta sekä 2017 keväältä, kun taas 2018 keväällä pelit päättyivät pronssimitaleihin. Edellisellä kaudella Toruńin tie Mestareiden liigassa nousi pystyyn kauhajokisten tapaan kolmannella karsintakierroksella.

Karhubasket avaa karsintaurakkansa valkovenäläisiä vastaan 17. syyskuuta kotikentällään ja matkustaa Minskiin 20. syyskuuta. Toinen kierros pelataan puolestaan 26. ja 29. syyskuuta.