Kataja jatkaa eurolentoaan, sensaatiovoitto kreikkalaisista varmisti jatkopaikan

Joensuun Kataja otti jälleen yhden kovan päänahan ja jatkaa urotekojaan eurokentillä, kun Kreikan liigan Aris Thessaloniki kaatui toistamiseen FIBA:n Europe Cupissa. Kotivoitto takasi myös Katajan jatkopaikan seuraavaan vaiheeseen.

Kataja – Aris Thessaloniki 88-86
Ottelun tilastot

Kataja oli jälleen todellisella koetuksella, kun joensuulaiset olivat avauspuoliajan jälkeen 11 pistettä tappiolla. Lopussa joukkue kuitenkin pussitti todella kovia koreja ja karkasi voittoon kivikovaa kreikkalaisjoukkuetta vastaan.

Lopussa Katajan tähtinä loistivat hurjia heittoja upottaneet Vincent Simpson (31p) ja Topias Palmi (16p) sekä tärkeitä levypalloja kahminut Daniel Mullings (21/10). Varsinkin Korisliigassa viime otteluissa suorituksillaan kritiikkiä kerännyt Simpson oli kuin uudelleensyntynyt.

− Hidas alku meiltä, samaan tapaan kuin Kreikassa. Olimme paikalla, mutta emme olleet valmiita kohtaamaan Arisin fyysistä peliä. Olimme onnekkaita, että olimme puoliajalla vain 11 pistettä tappiolla.

− Se että voitimme lopussa levypallot, vaikka pelasimme pienemmällä viisikolla, kertoo siitä, että me olimme fyysisempi ja aggressiivisempi joukkue. Olen ylpeä, miten joukkue pelasi viimeisessä erässä, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Kataja oli ottelussa avauspuoliajan jyrän alla, toisella puoliajalla keskimäärin jatkuvasti noin 5-7 pistettä tappiolla ja nousi Arisin ohi vasta viimeisen kolmen minuutin aikana. Kiri ja nousu huippuluokan kreikkalaisjoukkuetta vastaan oli osoitus joensuulaisten taistelutahdosta – varsinkin kun joukkue ei ollut liikkeellä läheskään parhaalla kokoonpanollaan.

Toinen voitto kreikkalaisista takasi myös paikan toisessa runkosarjan lohkovaiheessa, mihin selviävät kaikkien lohkojen ykkös- ja kakkossijoille päässeet joukkueet. Levski Sofia on Katajan lohkon kärjessä puhtaalla pelillä, kun taas yhden tappion kärsineet joensuulaiset eivät enää voi pudota Arisin taakse, kun keskinäisistä otteluista saldo on 2-0 Katajalle.

− He osoittivat molemmissa otteluissa luonnetta. Hallitsimme ehdottomasti ensimmäistä puoliaikaa. Kolmannessa erässä he kuitenkin saivat seitsemän hyökkäyslevypalloa ja neljännessä erässä heittivät kolmoset 6/9.

− Siihen lisättynä meidän pallonmenetyksemme ja henkiset pimentymisemme, he pääsivät peliin mukaan ja voittivat, Arisin päävalmentaja Evangelos Angelou kertoi.