Koposen Barcelona sammutti valot Istanbulista

Euroliigan runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Petteri Koposen FC Barcelonassa kävi sammuttamassa valot Istanbulista huimalla heittotarkkuudellaan.

Anadolu Efes – FC Barcelona 83-107
Ottelun tilastot

Barcelona oli hurjassa heittovireessä, sillä kovin moni espanjalaisten heitto ei ohi korisukasta sujahtanut. Parhaimmillaan kolmannessa erässä Barcelonan ryhmän heitot kolmen viivan takaa olivat osuneet siihen mennessä 14 kertaa 17 yrityksellä.

Vierasjoukkue rymisteli Istanbulissa jo avauspuoliajalla 21 pisteen johtoon ja otti lopulta melkoisen murskavoiton turkkilaisesta vastuksestaan. Sarjajumbo-Anadolulla ei ollut mahdollisuutta pysyä Barcelonan perässä, varsinkaan kun joukkueen puolustus jätti jatkuvasti espanjalaisten kovat heittäjät viivan takana vapaaksi.

Loppua kohden Barcelonan tarkkuus hieman kärsi, mutta silti kolmosten saldoksi tuli 19/31 (61 %) ja myös kahden pisteenkin heitot putosivat 63 prosentin tarkkuudella. 19 onnistunutta kolmosta on Barcelonan seuraennätys Euroliigassa ja jakaa koko sarjan ennätyspaikan. Vaikka heittoilta olikin siis mykistävän hyvä, ei joukkueen kokenut valmentaja Svetislav Pesic ollut tyytyväinen.

− Jos tämä olisi kauden viimeinen peli, minä olisin onnellinen tällaisesta pelistä, mutta nyt en sitä ole. En ole tyytyväinen siihen, miten me pelasimme kolmannella neljänneksellä. He tekivät aivan liikaa pisteitä, emmekä me puolustaneet hyvin. Pelasimme erinomaisesti puolustuksessa 30 minuuttia, mutta 33 pistettä yhteen erään on liikaa.

Koponen oli myös avauspuoliajalla samassa mainiossa vireessä, mihin suomalainen on viimeisten kuukausien aikana päässyt takaisin. Toisella puoliajalla Susijengi-takamies jäi hieman taka-alalle, eikä heittokaan ollut aivan samassa sihdissä.

Koposen saldoksi jäi 23 minuuttia peliaikaa ja kahdeksan pistettä. Suomalaisella oli Euroliigassa myös tyylikäs putki meneillään Euroliigassa, kun ennen viimeistä erää Koponen oli heittänyt peräkkäin kymmenen kolmosta sisään. Putki ei lopulta edes katkennut ohiheittoon, vaan turkkilaispelaaja blokkasi takamiehen heiton.

Barcelonan kautta Euroliigassa on jäljellä enää yksi ottelu ja pudotuspelihaaveet karkasivat jo aikoja sitten. Kuitenkin valmentajavaihdoksen jälkeisestä ryhtiliikkeestä hyvä osoitus on joukkueen koriero, sillä vaikka sijoitus sarjassa on kolmanneksi viimeinen, on Barcelonan plusmiinus siltä osin selvästi positiivisen puolella. Joukkueen materiaaliin nähden siis melko iso ”mitä jos” -pohdinta koostuu valmentajavalintoihin.

− Pelasimme hyvin, aloitimme hyvin, lopetimme hyvin. Halusimme lopettaa Euroliiga-kauden hyvällä tapaa, FC Barcelonan pelintekijä Thomas Heurtel kertoi.

− Jokainen vierasvoitto Euroliigassa tietysti antaa meille lisää itseluottamusta ja auttaa sitä kautta myös Espanjan sarjassa loppupeleissä, Heurtel (20 pistettä, 9 syöttöä) sanoi.