Koposen ja Salinin joukkueille avaustappiot pudotuspeleissä

Petteri Koposen FC Barcelona kärsi yllätystappion Morabanc Andorraa vastaan ACB-liigan pudotuspelien ensimmäisissä otteluissa. Sen paremmin ei pärjännyt Sasu Salinin Unicaja Malaga, joka hävisi puolestaan Baskonialle.

Barcelonan roima tappio luvuin 76-94 oli yllättävä avaus pudotuspeleille, sillä joukkueen peli on kulkenut loppukaudesta mainiosti. Koposen ryhmä lähti kauden huipennukseen runkosarjan kolmannelta sijalta, mutta vastaan asettunut Andorran ryhmä oli selvästi vahvempi avausottelussa.

Koponen oli Barcelonan paras pistemies 17 pinnallaan ja sai pelintekijä Thomas Heurtelin kanssa eniten peliaikaa 27 minuutin saldollaan. Vastustaja Morabanc pelasi koko miehityksellään, kun peräti 11 pelaajaa sai vähintään 12 minuuttia kentällä ja korintekovastuu jakautui kaikkien pelaajien kesken.

Seitsemänneltä sijalta pudotuspeleihin startannut Malaga sai vastaansa kovan Euroliiga-ryhmän Baskonian. Avauspeli toi vieraskentällä yli 10 000 kotifanin edessä Malagalle tappion numeroin 87-70.

Salin pääsi kentälle 14 minuutiksi ja onnistui tekemään seitsemän pistettä. Pudotuspelit jatkuvat Malagan osalta tiistaina kotipelillä ja FC Barcelona matkaa Andorraan keskiviikkona.