Susijengissä debytoinut Edon Maxhuni aloittaa ammattilaisuransa Espanjassa

Kesän maaotteluissa debyyttinsä Suomen maajoukkueessa tehnyt pelintekijä Edon Maxhuni on tehnyt ensimmäisen ammattilaissopimuksensa espanjalaisen Gran Canarian kanssa. Maxhuni aloittaa seuran farmijoukkueessa LEB Plata -sarjassa Espanjan kolmannella sarjatasolla.

21-vuotias Maxhuni pelasi kaksi edellistä kautta Long Beach Staten yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA-sarjaa. Nuorukainen sai molemmilla kausilla noin 17 minuuttia peliaikaa per ottelu ja keräsi tulokaskaudellaan 6,2 pistettä ja päättyneellä kaudella 7,2 pistettä.

Tänä kesänä 188-senttinen Hyvinkään Pontevan kasvatti pääsi myös Susijengin mukaan ja on saanut kolmessa pelaamassaan ottelussaan aikaiseksi kymmenen pistettä maajoukkueellemme.

Gran Canaria pelaa Espanjan ACB-liigaan ja oli päättyneellä kaudella sarjassa 12. sijalla. Maxhunin ura Espanjassa 1+1-vuotisella sopimuksella lähtee käyntiin kuitenkin seuran kakkosjoukkueessa kahta sarjatasoa alempana.

− Jos näytöt ovat riittävän hyvät, mahdollisuus on siirtyä kokonaan ACB-joukkueen vahvuuteen.

− Farmijoukkueessa tiedossa on iso rooli ja paljon vastuuta. Odotus on ekoista treeneistä alkaen lähteä kamppailemaan paikasta ACB-liigassa ja saada jalkaa edustusjoukkueen oven väliin. Kun on eka ammattilaiskausi edessä, tietenkin tahtoo antaa kaikkensa, Maxhuni kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.