Tuomas Iisalolle jatkosopimus, tavoitteena Bundesliiga-paikka

Crailsheim Merlinsia 2. Bundesliigassa kaksi kautta valmentanut Tuomas Iisalo on tehnyt jatkosopimuksen seuran kanssa. Kakkossarjassa toisella sijalla tällä hetkellä oleva joukkue hakee nousua ylimmälle sarjatasolle tänä keväänä.

Suomalaisvalmentajan taival Saksassa on sujunut erittäin menestyksekkäästi, sillä nyt haussa on nousu Bundesliigaan. Iisalon valmennuskaudella joukkue on voittanut 52 ottelua ja hävinnyt vain 11 peliä.

− Tuomas tekee erinomaista työtä pelaajiemme kanssa. Nuorena valmentajana hän voi ja haluaa kehittää itseään. Annamme hänelle siihen tilaisuuden ja luottamuksen, kertoi seuran tiedotteessa Merlinsin urheilujohtaja Ingo Enskat.

Iisalo ehti valmentaa peliuransa jälkeen Suomessa Korisliigassa yhden kauden Espoon Honkaa ennen kuin hän lähti hakemaan lisäoppeja ja uusia tuulia Saksasta.

− Perheenä nautimme täällä olosta, olemme todella kuin kotonamme. Urheilullisella puolella olemme menestyneet hyvin, mutta voimme edelleen parantaa. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi haluan valmentaa täällä, on faniemme tuki, Iisalo kertoi jatkohaluistaan Saksassa.

− Työni on minulle tärkeää, koska teen työtä ihmisten kanssa, jotka rakastavat koripalloa ja seuraa yhtä paljon kuin minä. Sama pätee koko tiimiimme, jolla on erittäin tiivis sidos kannattajiimme. Kemia meillä on erinomainen ja se on tärkeä hyvää työtä varten. Tältä pohjalta haluamme kehittää peliämme edelleen, Iisalo sanoi.

Suomen maajoukkueessa peliurallaan 57 ottelua pelannut Iiisalo lopetti pelaajana keväällä 2014 ja siirtyi heti Hongan penkin taakse. Saksaan hän lähti juniorivalmentajaksi, mutta Iisalo kutsuttiin pelastamaan Bundesliigasta putoamista vastaan taistellutta edustusjoukkuetta. Joukkue kuitenkin tippui kakkostasolle keväällä 2016, mutta sen jälkeen nuoli onkin näyttänyt vahvasti ylöspäin.

− Tuomas päätti liittyä Merlinsiin vaikeassa tilanteessa, ja se oli hyvä päätös. Yhdellä pienimmistä Bundesliga-paikkakunnista on tärkeää osoittaa pitkäjänteisyys, kurinalaisuus ja huolellisuus, ja ihmisenä Iisalo yhdistää nämä kaikki ominaisuudet. Odotan innolla yhteistyötämme, seuran toimitusjohtaja Martin Romig kertoi.