Koripallo.com

Team Componenta 2008-2009

Viestejä
16 284
Vs: Team Componenta 2008-2009

Högfors Red Star sanoi:
Tarkoitat varmaan Blagin tapauksessa korismaskotteja? ;)

Niin kyllähän maskotitkin ovat tavallaan korisvaikuttajia, sanoisinko etenkin oman joukkueensa peliin positiivisesti VAIKUTTAVIA ihmisiä tahi olentoja. Tosin Blägsyä ei ole vielä näkynyt Conanin maskottiesittelyissä...
 
Viestejä
1 017
Vs: Team Componenta 2008-2009

Mie oon vaan niin hyvä ja tärkeä jätkä! Oikeassa olette! ;)

Eeron hymiöistä paistaa läpi tietynlainen hookkimaisuus, joten onko mysteeri ratkeamassa? :)

PS. Kaira "Pukki" Liesmala, saa vielä omansa tosta maskottijutusta! :)
 
Viestejä
1 597
Vs: Team Componenta 2008-2009

Onko täällä keskustelussa jo selvitetty mistä veloista Oy Högfors Basket Ab meni konkurssiin . Ei kai kyse voinut silloin olla Nikkarin saamisista kun oikeuden päätös saatiin vasta nyt vai varauduttiinko jo tulevaisuudessa tulevaan korvausvelvollisuuteen. Keitä silloin kusetettiin? Joka tapauksessahan kyse on Componentan osalta kyllä kyse harvinaisen törkeästä toiminnasta mikäli nyt ei hoida vastuitaan. Toivotaan että sponsorit nyt hoitavat vastuunsa (eli siis se yksi).
 
Viestejä
25
Vs: Team Componenta 2008-2009

Pesäluettelon mukaiset velat:

Kau Bsket r.y. 10.453,22 euroa
Hannes Snellman, lakiasiaintoimisto 7.734,80 euroa

velat yhteensä 18.188,02 euroa

Unohtivat mun silloin riidanalaiset saatavat listasta.

Stinks and bad.
 

Pip

Viestejä
250
Vs: Team Componenta 2008-2009

Eero sanoi:
Pesäluettelon mukaiset velat:

Kau Bsket r.y. 10.453,22 euroa
Hannes Snellman, lakiasiaintoimisto 7.734,80 euroa

velat yhteensä 18.188,02 euroa

Unohtivat mun silloin riidanalaiset saatavat listasta.

Stinks and bad.

Eli onko siis niin, että KaU vähän niinkuin velkoi itse itsensä konkurssiin? Kävi tässä miten kävi, toivottavasti Componenta putoaa. Mutta ihan pelien kautta, koris ei tarvitse taas yhtä imagokolausta sarjasta sulkemien tms. muodossa.
 
Viestejä
25
Vs: Team Componenta 2008-2009

14.01.09 16:23
Team Componentan entisen valmentajan tapauksesta yksipuolinen tuomio

Team Componentan koripallojoukkueen valmentajan paikalta reilu vuosi sitten irtisanoutuneen Eero Nikkarisen ja Oy Högfors Basket Ab:n välisessä riita-asiassa on annettu yksipuolinen tuomio Lohjan käräjäoikeudessa. Tuomiolauselman mukaan Nikkarinen on oikeutettu saamaan asiassa korvauksia.

"Nikkarisella oli valmentajasopimus, jonka kesto oli määritelty vuoden mittaiseksi ja päättymään huhtikuussa 2008. Nikkarinen kuitenkin purki sopimuksen 17.12.2007, kun Oy Högfors Basket Ab oli 13.12.2007 vapauttanut Nikkarisen väliaikaisesti valmentajan työtehtävistä, kuitenkaan puuttumatta hänen palkkaukseensa, tai muihin työehtoihin.

Nikkarinen yritti tavoittaa Hakamaata 13.12.2007 useaan otteeseen puhelimitse, tässä kuitenkaan onnistumatta. Hän tiedusteli 13.12. ja 14.12.2007 lähettämissään sähköposteissa seuran johdolta perusteita ja kestoa tehtävistä vapauttamiselle sekä kirjallista päätöstä hallituksen kokouksesta. Jälkimmäisessä sähköpostissa Nikkarinen ilmoitti käsityksenään, että hänellä oli oikeus purkaa valmentajasopimuksensa seuran sopimuksen vastaisen menettelyn johdosta.

Seuran hallituksen puheenjohtaja Seppo Meri vastasi 14.12.2007 klo 15:02:03 Nikkarisen tiedusteluun, ilmoittamatta edelleenkään tehtävistä vapauttamisen kestoa tai perustetta. Toiminnanjohtaja Timo Hakamaa ilmoitti 16.12.2007, että seura maksaisi Nikkariselle kauden palkan, jos Nikkarinen olisi sanomassa sopimustaan irti. Nikkarinen purki sopimuksensa seuralle 17.12.2007 antamallaan ilmoituksella (liite 2). Tämän jälkeen seura puolestaan, valmentajasopimukseen vedoten, vaati Nikkariselta korvausta sopimuksen purkamisesta kesken sopimuskauden. Nikkariselle on ylipäätään jäänyt epäselväksi, miksi sopimus on seuran puolelta haluttu päättää. Hänelle ei myöskään kerrottu, kuinka pitkä aika olisi "toistaiseksi", ja jatkuisiko valmennus jossakin vaiheessa ja milloin."

Nikkarinen vaati purkamisilmoituksessaan yli 20.000 euron kertakorvausta. Koska Oy Högfors Basket Ab katsoi purkamisen perusteettomaksi ja omat toimensa asianmukaisiksi, se ei suostunut Nikkarisen korvausvaatimuksiin. Tästä johtuen Nikkarinen nosti asiassa kanteen. Käräjäoikeudessa molemmat osapuolet esittivät toisilleen korvausvaatimuksia valmentajasopimuksen rikkomiseen vedoten.

"Seuran johto lupasi Nikkariselle täyden tukensa sopimuskaudella ennen sopimuksen solmimista (keväällä 2007) käydyissä neuvotteluissa. Nikkarinen otti Team Componentan päävalmentajan tehtävät vastaan sillä edellytyksellä, että hän saisi muokata pelaajaryhmästä oman koripallonäkemyksensä mukaisen joukkueen. Tarkoitus ei ollut lähteä sarjaan nuorella joukkueella, mutta Nikkariselle selvisi vasta myöhemmin, että joukkueesta tuli odotuksiin nähden liian nuori ja kokematon.

Joukkueen kokoamisessa lähdettiin Hakamaan lupausten mukaisesti siitä, että vanha pelaajarunko pääosin jatkaisi. Lisäksi Nikkariselle annettiin oikeus tehdä pelaajahankintoja erityisesti nuorten pelaajien osalta ja olla vaikuttamassa niihin. Hakamaa kävi varsinaiset neuvottelut pelaajien kanssa ja solmi sopimukset. Hakamaa ilmoitti hankkivansa yhden tai kaksi kokenutta kotimaista vahvistusta, ja että edellisen vuoden sarjan korintekijätilaston voittanut amerikkalainen Chris Davis jatkaa joukkueessa.

Lisäksi sovittiin, että Hakamaa hankkii joukkueelle Kai Jarilan avustuksella kolme vaadittavat mitat täyttävää amerikkalaisvahvistusta, Davis mukaanlukien. Lisäksi Nikkariselle luvattiin luonteeltaan itsenäisen työn edellyttämät vapaat kädet toteuttaa omaa pelinäkemystään. Seuran johdon ja Nikkarisen tiedossa oli jo sopimuksen allekirjoittamisen hetkellä, ettei Team Componentalla olisi vielä tulevalla kaudella realistisia mahdollisuuksia 11. sijaa parempaan menestykseen, ellei tehtäisi riittäviä panostuksia vanhojen runkopelaajien jatkamiseen joukkueessa sekä uusiin pelaajahankintoihin.

Nikkarinen otti SM-sarjatasolla nuoren ja pienen seuran päävalmentajan tehtävät vastaan edellä mainituista lähtökohdista ja sillä edellytyksellä, että saisi tehdä työtä itsenäisesti ja seuran johdon tukea nauttien koko määräaikaisen sopimuskauden. Muussa tapauksessa hän ei alun perin olisi ottanut tehtävää vastaan.  Nikkarinen ei voisi käytössä olleella pelaajamateriaalilla saavuttaa parempaa pelimenestystä, kuin mikä sittemmin toteutui. Tämä oli Nikkarisen etukäteisarvio, joka neuvotteluissa tuotiin esille ja minkä seuran johto varmuudella käsitti sekä hyväksyi. "

"Lopputuloksena seuran ja pelaajien välisistä neuvotteluista kuitenkin oli, että ainoastaan kaksi edellisen kauden pelaajista jatkoi. Yhtään uutta Hakamaan vastuulla ollutta vahvistusta ei joukkueeseen saatu. Chris Davis ei jatkanut joukkueessa, eivätkä joukkueeseen hankitut amerikkalaisvahvistukset vastanneet sitä, mitä Nikkarinen oli edellyttänyt. Jälkeenpäin on ilmennyt, että syyt vanhojen pelaajien lähtemiseen ja uusien hankintojen epäonnistumiseen olivat suurelta osin taloudelliset. Seura ei ollut valmis maksamaan pelaajille kilpailukykyisiä palkkioita.

Nikkarinen esitti syys-marraskuussa seuran johdolle useaan otteeseen kahden amerikkalaispelaajan vaihtamista. Viivyttelyjen jälkeen yksi vaihdettiin, mutta Nikkarisen näkemyksen mukaan joukkueen ja sen menestyksen kannalta haitallisinta amerikkalaispelaajaa seura ei suostunut vaihtamaan, perustellen kantaansa taloudellisilla syillä. Toisaalta Nikkarisen myötävaikutuksella seura vahvistui viidellä, pääosin nuorten maajoukkuetaustan omaavalla pelaajalla, joiden valinta perustui suurelta osin Nikkarisen omiin suhteisiin näihin pelaajiin.

Käytännössä seura omilla toimillaan esti Nikkarista saavuttamassa valmennustyössään tuloksia. Tämä näkyi useassa asiassa. Hakamaan vastuulla olleet, joukkueen sarjatasoon nähden tavanomaiset aamuharjoitukset laiminlyötiin kokonaan. Seura myös torjui Nikkarisen pyynnöt, että seura järjestäisi sarjatasoon nähden tavanomaiset kahden tunnin iltaharjoitukset, toteutuneen 1,5 tunnin sijaan."

Prosessin aikana Oy Högfors Basket Ab ajautui kuitenkin konkurssiin ja asian sisällöllinen käsittely jäi kesken. Konkurssipesän ilmoitettua ettei se jatka oikeudenkäyntiä, käräjäoikeus päätti yksipuolisella tuomiolla velvoittaa Oy Högfors Basket Ab:n suorittamaan korvauksia Nikkariselle. Yksipuolinen tuomio tarkoittaa, että tuomio ei perustu lainkaan asian sisällölliseen tutkimiseen ja oikeudelliseen arviointiin. Toisin sanoen, varsinaista ratkaisua osapuolten väliseen riitaan ei käräjäoikeudessa saatu.

Oy Högfors Basket Ab:n konkurssipesän asioita hoitaa tällä hetkellä pesänhoitaja.

Yksipuolinen tuomio ei vaikuta KaU-Basket ry:n/ Team Componentan toimintaan, joka jatkuu normaalisti.

9 luku
Konkurssipesän selvitys ja velallisen kirjanpito
1 §
Pesäluettelo
Pesänhoitajan on laadittava velallisen varoista ja veloista luettelo (pesäluettelo). Pesäluettelosta tulee käydä ilmi riittävästi eriteltyinä ainakin velallisen omaisuus konkurssin alkaessa ja arvio sen rahaksimuuton tuloksesta sekä velallisen velat ja muut sitoumukset. Pesänhoitajan on laadittava pesäluettelon liitteeksi tiivistelmä velallisen taloudellisesta tilanteesta, jos pesäluettelo on laaja tai tiivistelmän laatiminen on muuten tarkoituksenmukaista.

Pesäluettelo on laadittava kahden kuukauden kuluessa konkurssin alkamisesta. Jos velallisen kirjanpito on merkittäviltä osin puutteellinen tai virheellinen taikka jos pesäluetteloa ei voida pesän laajuuden tai muun erityisen syyn vuoksi saada valmiiksi määräajassa, tuomioistuin voi omasta aloitteestaan tai pesänhoitajan pyynnöstä pidentää määräaikaa. Päätökseen, jolla määräaikaa on pidennetty, ei saa hakea muutosta valittamalla.

Kuolinpesän konkurssissa pesäluettelon korvaa perukirja, jos perukirja on laadittu ennen konkurssia.

Pesänhoitajan on toimitettava pesäluettelo tai tiivistelmä velalliselle, suurimmille velkojille ja pyynnöstä muillekin velkojille.

odotellaan tätä ennen kuin annetaan lausuntoja julkisuuteen ;)

11 luku
Julkisselvitys
1 §
Julkisselvitykseen siirtyminen
Tuomioistuin voi konkurssiasiamiehen esityksestä päättää, että konkurssi jatkuu julkisselvityksenä, jos sitä voidaan pitää perusteltuna pesän varojen vähäisyyden taikka velalliseen tai konkurssipesään kohdistuvien selvitystarpeiden tai muun erityisen syyn vuoksi. Määräyksen antamista ei estä se, että velkoja ottaa konkurssimenettelyn kustannukset vastattavikseen.

Konkurssiasiamiehen esityksestä tuomioistuimen on varattava pesänhoitajalle sekä harkintansa mukaan velalliselle ja suurimmille velkojille tilaisuus tulla kuulluksi. Pesänhoitajan palkkion määräämisessä noudatetaan, mitä 10 luvun 4 ja 5 §:ssä säädetään.

2 §
Julkisselvitykseen siirtymisen vaikutukset
Kun päätös julkisselvitykseen siirtymisestä on tehty, pesänhoitajan määräys ja velkojien päätösvalta konkurssissa lakkaavat. Julkisselvityksessä olevan konkurssipesän hallintoa hoitaa konkurssiasiamiehen määräämä, pesänhoitajan kelpoisuuden täyttävä henkilö (julkisselvittäjä), jonka haltuun konkurssipesään kuuluva omaisuus on luovutettava.

Julkisselvittäjästä on soveltuvin osin voimassa, mitä tässä tai muussa laissa säädetään pesänhoitajasta. Jos konkurssipesän varat ilmeisesti riittävät jako-osuuksien maksamiseen velkojille, julkisselvittäjä voi määrätä saatavien valvonnasta niin kuin tässä laissa säädetään. Julkisselvittäjän on täytettävä pesänhoitajalle kuuluva selontekovelvollisuus konkurssiasiamiehen määräämällä tavalla.

Konkurssiasiamies voi peruuttaa julkisselvittäjälle antamansa määräyksen, jos siihen on syytä.
 
Viestejä
2 913
Vs: Team Componenta 2008-2009

veikko1 sanoi:
Onko täällä keskustelussa jo selvitetty mistä veloista Oy Högfors Basket Ab meni konkurssiin . Ei kai kyse voinut silloin olla Nikkarin saamisista kun oikeuden päätös saatiin vasta nyt vai varauduttiinko jo tulevaisuudessa tulevaan korvausvelvollisuuteen. Keitä silloin kusetettiin?

Vähän tästä on tullut mieleen (täysin ulkopuolisena), että KaU-Basket yritti olla ovela ja siivota Nikkarisen saatavat konkurssipesän kautta taivaan tuuliin, mutta homma meni ns. reisille ja nyt on riskinä, että asian loppuun selvittäminen tulee paljon kalliimmaksi kuin oli tarkoitus. Ellei sitten liittohallitus tule ja pelasta seuraa poikkeamalla omista säännöistään.
 
Viestejä
74
Vs: Team Componenta 2008-2009

Kuinkas Compon ja Nikkarisen sovittelu etenee? Compo oli ainakin eilen vierailulla liitossa. Onko jollain tietoa, kuinka asiat etenee? Hallituksen kokous vissiin ens viikon alussa ja sen jälkeen odotellaan liiton virallista tiedotusta.
 
Viestejä
1 597
Vs: Team Componenta 2008-2009

28.1.2009 klo 10.00 Componenta järjestää vuoden 2008 tilinpäätöstä koskevan tiedotustilaisuuden analyytikoille, tiedotusvälineiden edustajille ja...

Saattaapa olla korisseuran niitti kun tuon kuulee. Toivotaan parasta kuitenkin. Compon nettisivut olleet ihan loistavat .Kataja kuitenkn ylivoimainen
 
Viestejä
2 913
Vs: Team Componenta 2008-2009

veikko1 sanoi:
28.1.2009 klo 10.00 Componenta järjestää vuoden 2008 tilinpäätöstä koskevan tiedotustilaisuuden analyytikoille, tiedotusvälineiden edustajille ja...

Lähde?
 
Viestejä
1
Vs: Team Componenta 2008-2009

Onpa tosi dramaattista. Että nyt pörssiyhtiö tiedottaa tuloksestaan. Yleensähän ne pitävät tuollaiset asiat salaisuutena.
 
Viestejä
2 913
Vs: Team Componenta 2008-2009

Kälviä sanoi:
Esim www.componenta.com

Pitäisi lukea tarkemmin, mihin vastaa. Jostain syystä silmien ja tiedon prosessointikeskuksen välissä tuohon ilmestyi sana "Team" alkuun lisää, joka muutti merkitystä varsin paljon...

Eiköhän TC:n tilanteeseen vaikuta lyhyellä tähtäimellä enemmän tuo liittohallituksen kokous.
 
Viestejä
61
Vs: Team Componenta 2008-2009

Jonesilla Tammikuun lopussa suomenkielen koe. Jos pääsee läpi niin Suomen kansalaisuus varmistuu. Sitten Componenta on Benkun mielestä yksi korisliigan parhaista joukkueista ;D
Minkä takia on suomenkielen koe, eihän kaikki suomalaisetkaan osaa puhua suomea. Olisikohan käynyt ruotsinkielen koe(ruotsi olisi varmaan helpompi opetella englantia puhuvalle).
 
Viestejä
336
Vs: Team Componenta 2008-2009

Flea sanoi:
Jonesilla Tammikuun lopussa suomenkielen koe. Jos pääsee läpi niin Suomen kansalaisuus varmistuu. Sitten Componenta on Benkun mielestä yksi korisliigan parhaista joukkueista ;D
Minkä takia on suomenkielen koe, eihän kaikki suomalaisetkaan osaa puhua suomea. Olisikohan käynyt ruotsinkielen koe(ruotsi olisi varmaan helpompi opetella englantia puhuvalle).

Eihän tuolla ole Karkkilalle mitään merkitystä. Hyvä jos ehtii kansalaisuuden saamaan juhannukseksi.

Jos saa, niin ottajia on varmaan muitakin kuin Karkkila.
Ja kokonaan eri kysymys on vaikuttaako Högfors Basket Oy:n kuviot Karkkilassa pelattavaan sarjatasoon kaudella 2009-10.
 
Viestejä
10
Vs: Team Componenta 2008-2009


Se on kuule sellainen homma, että joko Erkki Hermanni saa rahansa, tai sitten ei,
mutta sarjatasoon koko sotku ei vaikuta millään tavalla.

Ainoa joukkue, joka tulee tämän kauden jälkeen vaihtamaan sarjatasoa liigasta alaspäin on Tarmo.
 
Viestejä
2 913
Vs: Team Componenta 2008-2009

Bobajannecky sanoi:
Se on kuule sellainen homma, että joko Erkki Hermanni saa rahansa, tai sitten ei,
mutta sarjatasoon koko sotku ei vaikuta millään tavalla.

Millä perusteella?

Jos seura ei ole hoitanut Korisliigaan liittyviä velvoitteitaan kuntoon, ei liigalisenssiä voida myöntää eikä taival siten jatku liigassa. Eli kysymys siitä, ovatko konkurssipesän vastuut seuran vastuita vai ei on erittäin keskeinen seuran tulevaisuuden kannalta.

Täytyy kyllä onnitella Nikkarista oveluudesta tässä asiassa, yksipuolinen tuomio oli erittäin ovela veto tässä vaiheessa.
 
Viestejä
336
Vs: Team Componenta 2008-2009

Bobajannecky sanoi:
Ainoa joukkue, joka tulee tämän kauden jälkeen vaihtamaan sarjatasoa liigasta alaspäin on Tarmo.

Erittäin mahdollista. Pelataanko pelit ensin.


Bobajannecky sanoi:
Se on kuule sellainen homma, että joko Erkki Hermanni saa rahansa, tai sitten ei,
mutta sarjatasoon koko sotku ei vaikuta millään tavalla.

Tästä paistaa läpi sama asenne millä Karkkilaan suuntaan kohdistettu min. 60k€ lasku on aiheutettu.

"Laitetaan selleriä korviin ja hoetaan ettei meidän mitään velvotteita tarvitse hoitaa. Jos liittohallitus on päättänyt jotain mikä meidän mielestä ei ole mukavaa, niin kun unohdetaan koko homma niin kyllä se siitä...
On ne koripallojengin piälliköt Karkkilan kokoisessa kaupungissa sen verran vaikutusvaltaisia piälliköitä ja mielipidevaikuttajia, että jos ne jotain tekee tai jättää tekemättä niin onhan sen oltava oikein niin juridisesti kuin moraalisestikin."


Vai onko täällä esitetyt väitteet siitä, että "KaU Basket vastaa Högfors Basket:in velvotteista sarjapaikallaan" olleet perättömiä?
 
Viestejä
336
Vs: Team Componenta 2008-2009

Herbert sanoi:
Täytyy kyllä onnitella Nikkarista oveluudesta tässä asiassa, yksipuolinen tuomio oli erittäin ovela veto tässä vaiheessa.

Jos minä nyt maallikkona olen oikein ymmärtänyt, niin ei tuossa ole kyse Nikkarisen oveluudesta vaan vastapuoli on laiminlyönyt omien asioidensa hoitamisen. Toisin sanoen pelannut Nikkarisen pussiin ja Nikkarinen on ottanut saamansa lahjat vastaan. Korkojen kera.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös