BC Nokia antoi potkut valmentajalleen – ”Nyt ei ole roolissa äksät ja oot, vaan se, mitä tuodaan näyttämölle”

Korisliigan BC Nokia vaihtaa valmentajaansa kesken kauden, kun Ville Tuominen saa väistyä ja tilalle tulee nokialaisille tuttu mies Tero Vasell loppukaudeksi.

Nokia on vuodenvaihteen jälkeen voittanut vain yhden yhdeksästä ottelustaan ja joukkueen peli-ilme ei ole herättänyt suuria toiveita käännöksestä. Joukkuetta ovat rasittaneet myös monet loukkaantumiset ja pelintekijän vaihdokset kahteen otteeseen.

36-vuotias Tuominen tuli Näätien päävalmentajaksi joulukuussa 2016 ja on reilut kaksi vuotta toiminut joukkueen päävalmentajana. Viime kaudella Nokia hävisi pronssiottelussa Helsinki Seagullsille ja toissa kaudella putosi puolivälierissä Joensuun Katajaa vastaan.

Loppukauden luotsi Vasell on puolestaan toiminut BC Nokian apuvalmentajana viimeiset kolme kautta ja alkava päävalmentajapesti Korisliigassa on 35-vuotiaalle ensimmäinen urallaan.

– Meillä on menossa rankka kausi, jota ei missään nimessä pysty pistämään valmentajan piikkiin, joka on tehnyt kaikkensa.

– Kun samalla tiedämme, että Ville ei jatka ensi kaudella Nokialla, niin tässä kohtaa haemme uutta ilmettä ja lähtölaukausta ensi kauteen, BC Nokian GM Marko Pirhonen kertoi seuran tiedotteessa.

– Uusi startti edessä. Nyt on jokaisen aika ottaa itseään niskasta kiinni ja alettava tekemään töitä. Teot salilla, meininki ja asenne näyttelevät suurta osaa. Nyt ei ole roolissa äksät ja oot, vaan se, mitä tuodaan näyttämölle, Vasell kertoi.