Bosnialaisen verran parempi

Tampereen Pyynikillä revittiin ja raastettiin todellisessa pudotuspelitunnelmassa, kun Pyrintö ja Karhubasket ottivat toisistaan mittaa kuumassa taistossa. Karhubasket nappasi sarjassa toisen voiton, kun kauhajokisten bosnialainen pelintekijä Bojan Sarcevic lopetti henkilökohtaisesti Pyrinnön kirin.

Pyrintö – Karhubasket 88-100
Ottelun tilastot

Karhubasket johti ottelua aivan alkuminuuteilta lähtien ja näytti marssivan selvään voittoon. Kolmannen erän lopulla Pyrintö kuitenkin sai raavittua itsensä tosissaan taisteluun mukaan ja tuli parhaimmillaan jo pisteen päähän kauhajokisista.

Sen jälkeen valokeilaan astui kuitenkin Sarcevic, joka päätti voittaa ottelun vaikka yksinään. Neljänneksen loppuun bosnialaistakamies painoi keskelle korisukkaa kolme kappaletta tyylipuhtaita kolmen pisteen heittoja.

Kirsikaksi kakun päälle Sarcevic pussitti vielä kaksi kolmosta lisää heti päätöserän alkuun. Tuloksena 15 pistettä Karhubasketin pelintekijälle 2 minuutin ja 11 sekunnin pelin aikana ja voiton matkaaminen Kauhajoelle.

Suoritus oli jopa hämmentävä, sillä Pyrintö varmasti tiesi kenen pelaajan käsiin Karhubasket pelaa pallon ratkaisuhetkillä, mutta niin vain Sarcevic kerta toisensa jälkeen kasvatti eroa. Samalla sammuivat viimeisetkin Pyrinnön toivonkipinät ja neljännen erän alun kolmoset rakensivat hiipuvien kirikekäleiden päälle betonisarkofagin.

− Herra Sarcevic intoutui aika kovaan lentoon, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso sanoi.

− Kolmen pisteen heitot ratkaisivat tänään. He olivat hyvin aggressiivisia ja me pistimme sisään vaikeita heittoja, Sarcevic itse kertoi.

− Hän on urheilija parhaassa iässään ja pelaa uransa parasta koripalloa. Hän heitti kättä vasten kovia heittoja. Niille ei voi mitään, Pyrinnön kapteeni Antero Lehto kertoi Aamulehdelle.

− Puolustuksemme epärointi sen suhteen, mitä pitikään tehdä, avasi ehkä kaksi niistä Bojanin heitoista. Muut olivat varmasti hänen hyvyyttään, Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen sanoi.

− Olimme takaa-ajajana lähes koko ajan. Kerran pääsimme lähelle, jonka jälkeen nitkahdimme niihin kolmosiin aika nopeasti, Toiviainen jatkoi.

Ottelu oli alusta loppuun todella kuumankiihkeä pudotuspelivääntö, missä joka pallosta painittiin tosissaan. Fyysinen peli johti myös runsaisiin virheisiin, joita ottelussa tuomittiin peräti 47 kappaletta.

Sarcevicin ohella Stephen Maxwell (21p) oli mainiossa vireessä, ja oli varsinkin Karhubasketin alun hyvän otteen tärkein pelaaja. Ensimmäisellä puoliajalla kaikki kauhajokisten ulkomaalaispelaajat upottivat korin läheisyydestä todella vaikeitakin heittoja sisään.

− Olimme hyökkäyspäässä parempia kuin avausottelussa, se oli ottelun ratkaisu, Sarcevic näki tilanteen.

− Jos kotona antaa vastustajalle sata pinnaa, se on auttamattomasti liikaa. Luulen, että meidän pakki päästä löytyi se suurin syy miksi hävisimme 12 pisteellä, Pyrinnön Osku Heinonen vastasi.

− Kaveri heitti palloa tänään todella hyvin, Toiviainen sanoi.

− Näen kaksi syytä meidän voittoomme: hyökkäyksemme toteuttaminen melkein koko matsin ja levypallopelaaminen omassa päässämme, Laakso täydensi.

Pyrinnön kunniaksi täytyy antaa kolmannessa erässä kehitetty upea kiri, mitä johtivat Jay Green (22p) ja Brian Asbury (15p). Ottelu näytti jo kenties kääntyvän kotijoukkueelle, kun Pyrintö teki rutkasti koreja omista hyökkäyksistään ja prässäsi puolustuksessa vieraitaan tuloksellisesti. Silti joukkueen selkäranka katkesi hetkessä, kun Sarcevic astui esille.

− Meillä on vieläkin synkkiä hetkiä, jotka ovat todella synkkiä. Ja sitten, kun tulee hyviä hetkiä, se on kuin joku laittaisi valon päälle. Tasaisuus puuttuu. Tällaista ei saisi tässä vaiheessa kautta sattua, Lehto sanoi.

Ottelun tuomaristo ei valitettavasti pysynyt aivan fyysisen pelin hengessä mukana. Peli meinasi karata tuomareilta käsistä ja heidän ratkaisunsa sen haltuun saamiseen oli vain antaa lisää virheitä kaikista mahdollisista ja mahdottomista tilanteista, mikä johti heidät vain pahempiin ongelmiin.

Pelissä mussutettiin ja valitettiin lähes jokaisesta vihelletystä ja viheltämättä jätetystä tuomiosta, mikä osaltaan osoitti, että peli ei ollut kolmikon näpeissä.

Ottelussa nähtiin myös yksi kauden kummallisimmista tapahtumasarjoista, kun Miltos Iannidis vihelsi jo sinällään hyvin eksoottisen epäurheilijamaisen virheen, mutta vapaaheitot ja pallonhallinta peruttiin, kun Karhubasket lähetti viivalle väärän heittäjän. Koko jupakasta ei toki selvitty ilman viiden minuutin hässäkkää ja kalabaliikkia.

− Kuumia tilanteita on ja niitä on molemmin puolin, en tiedä saiko kumpikaan etua niistä tilanteista, Laakso tyytyi toteamaan.

Ottelusarja jatkuu torstaina Kauhajoella klo 18.30, missä Karhubasketilla on mahdollisuus kolmannella voitolla siirtyä välieriin.