Fanien suosikki Rougeau palaa Kauhajoelle uuden etukenttäpelaajan kanssa

Kauhajoen fanit ovat varmasti tyytyväisiä, kun mestarijoukkueen yksi takuumiehistä Rene Rougeau teki seuran kanssa jatkosopimuksen. Lisäksi Karhubasket on kiinnittänyt ryhmäänsä kaksimetrisen Kazembe Abifin.

Rougeau teki viime kaudella 47 Korisliigan ottelussa keskiarvoiksi 14,4 pistettä, 6,7 levypalloa ja 3,5 syöttöä. Rougeau oli Korisliigan torjuntatilaston kakkonen, mutta pudotuspeleissä hän oli selvästi paras torjuja. Karhubasketin mestaruuden voittaneessa joukkueessa Rougeau oli yksi tärkeimmistä pelaajista.

− Hienoa saada Rene joukkueeseen myös tulevalle kaudelle. Hän oli viime kaudella yksi liigan parhaita pelaajia ja toi rutkasti johtajuutta sekä kentälle että pukukoppiin. Hän oli myös mahtavien faniemme suosikki, joten uskon hänen jatkosopimuksensa olevan mieleinen kaikille kauhajokisen koripallon ystäville, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi seuran tiedotteessa.

25-vuotias Abif pelasi viime kaudella Tankassa FOG Naestvedin joukkueessa tilastoin 16,6 pistettä ja 6,6 levypalloa, kun tanskalaisryhmä selvitti tiensä sarjan välieriin. Drexelin yliopistossa pelatun koulu-uran jälkeen Abif aloitti ammattilaisuransa edeltävällä kaudella Saksassa, mutta vastuu Rasta Vechtassa jäi vain kolmeen otteluun ja pääosa vuodesta meni alasarjojen farmijoukkueessa.

− Kazembe on erittäin urheilullinen 4/5-pelipaikkojen mies, jolla on myös ihan hyvän kolmonen. Hän on todella innoissaan saamastaan mahdollisuudesta ja tuo varmasti energiaa molempiin päihin kenttää. Käymieni keskustelujen perusteella hän on kova työntekijä ja nöyrä joukkuepelaaja. Tyyppinä juuri siis sellainen, kuin haimmekin, Laakso kuvaili 200-senttistä etukenttäpelaajaa.