Karhubasket avasi mestaruutensa puolustamisen vakuuttavasti − ”Intoa täynnä kuin ilmapallo”

Kauhajoella Karhubasket ei antanut vierailija Helsinki Seagullsille armoa puolivälierien avauspelissä. Isännät jättivät Lokit vain 61 pisteeseen ja ottivat varmaotteisen voiton ensimmäisestä pelistä.

Karhubasket − Seagulls 87-61
Ottelun tilastot

Karhubasket otti pelin haltuunsa jo heti avauserässä. Seagulls ei saanut yhtään pistettä ensimmäisen viiden minuutin aikana ja kauhajokiset karkasivat heti 12-0-johtoon.

− Ensimmäiset viisi minuuttia pelasimme todella hyvää puolustuspeliä. Siitä eteenpäin emme katselleet enää taaksemme. Pelasimme tasaisen hyvää puolustuspeliä koko illan, Karhubasketin Cameron Jones (19/5) kertoi.

− Heitimme alussa aika monta heittoa ohi. Pitää laittaa heittoja sisään. Jos trendi jatkuu näin, että me saamme nuo heitot, pystymme sarjan aikana parantamaan sitä heittovalikoimaa, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas sanoi.

Eikä Karhubasketin hyvä puolustuspelaaminen loppunut siihen, vaan puolustava mestari piti lähes koko illan Seagullsin aisoissa. Luonnollisesti Lokkien hyökkäyspelin yskähtelyyn vaikutti se, että ehkä kaksi joukkueen hyökkäyspään tärkeintä pelaajaa Juwan Staten ja Chris Ortiz ovat loukkaantuneina sivussa.

− Kun meiltä on muutama aika isossa roolissa oleva kaveri sivussa, sitä kautta roolit sekoittuvat, ja meillä on roolit aika sekaisin. Ei pidä pyytää pelaajilta sellaista, mitä he eivät osaa tehdä. Se menee minun piikkiini, Larkas kertoi.

Loppukauden pääosin vajaamiehisenä ja usein vain seitsemällä vakipelaajalla pelannut Karhubasket sai myös pitkästä aikaa koko täydelle tusinalleen peliminuutteja, eikä kukaan avausviisikosta joutunut pelaamaan 33 minuuttia ottelussa.

Seagulls tarvitsee tulevissa otteluissa huimaa tasonnostoa avainpelaajiltaan. Jos Staten ja Ortiz eivät pysty palaamaan kentille, täytyy Wayne Blackshearin (4p/5m) ja Alex Ruoffin (8p) kyetä paljon, paljon parempaan.

− Ensimmäinen ja kolmas jakso lähes kokonaisuudessaan olivat lähes parasta koripalloa, mitä olemme tällä kaudella pelanneet, Karhubasketin päävalmentaja Jussi Laakso kertoi.

− Minulla oli hyvä aavistus, että tämä joukkue on valmis näihin pudotuspeleihin. Jopa nämä vanhemmat pelaajat ovat esiintyneet tuolla harjoituksissa kuin nuoret varsat. Intoa täynnä kuin ilmapallo, Laakso sanoi.

Korisliigan muissa puolivälieräotteluissa Kataja murskasi KTP:n kotonaan. Runkosarjan voittaja Vilpas otti varman 106-70-voiton BC Nokiasta, kun taas Kouvot varasti voiton Tampereelta Pyrinnöstä luvuin 85-93.