Karhubasket kuristi Seagullsin selkä seinää vasten – ”Sarjan paras puolustava joukkue”

Kauhajoen Karhubasket on yhden voiton päässä Korisliigan finaalipaikasta. Edellisessä välieräottelussa Seagullsin yllättämäksi joutunut mestarisuosikki oli kaivanut parhaan puolustuspelaamisensa jälleen esille, eikä antanut isäntä-Lokeille mahdollisuutta toiseen voittoon.

Seagulls – Karhubasket 60-84
Ottelun tilastot

Suurin muutos pelissä oli Karhubasketin parantunut puolustuspelaaminen. Voittopelissään Seagulls haastoi aktiivisesti, ajoi korille, poimi levypalloja ja viimeisteli pisteitä korin alta. Nyt helsinkiläisten pelaamisessa pallo pyöri pääosin vaarattomasti kaaren takana ja hyökkääminen oli kovin staattista.

– Oli se selvä parannus edelliseen kahteen peliin. Saimme karsittua pois suorat lay-upit ja muut helpot korit, Karhubasketin ottelun ykkösnimi Henri Kantonen (14p) kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

Pelin alussa Lokit oli vielä mukana taistelussa, mutta varsinkin toisessa erässä puolustuspelaamisen kuristava tiukkuus vei mehut isäntien pelistä. Tosin välillä näytti, että kumpikaan joukkue ei enää hyökkäyskorista osaa pelata, kun neljän minuutin jakson aikana ei nähty yhtään pelitilannekoria kummaltakaan joukkueelta.

– Karhubasket on sarjan paras puolustava joukkue. Ei ole varaa tuollaisiin jaksoihin, ei ole varaa etsiä, mikä toimii. On todella vaikea yrittää kiivetä takaisin peliin, Seagullsin kapteeni Shawn Huff sanoi.

Kun pallo kiersi kaaren takana Seagullsin hyökkäyksessä, usein ainoaksi mahdollisuudeksi jäi keskivertoa heikompi kolmosen yritys. Kun sihti oli kaaren takaa täysin hukassa, eivät Lokit osuneet edes avopaikoistakaan ja pisteiden löytäminen oli välillä todella hankalaa.

– Se iso ero oli siinä, minkä työmäärän Seagulls joutui tekemään jokaisen korin eteen. Heillä oli vain kolme onnistunutta kolmosta, ja noilta paikoilta normaalisti menee kyllä enemmän sisään, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi.

Monet Kauhajoella edellisessä pelissä onnistuneet isäntien pelurit olivat varsinkin hukassa. Niin Lassi Nikkarinen, Petteri Koponen kuin Ivan Tkachenko jäivät kaikki vain kahden tehdyn pisteen saldoon.

Karhubasketin riveistä parhaat onnistujat hyökkäyspäässä olivat tällä kertaa kotimaiset pelimiehet, kun Kantonen, Eero Innamaa (14p) ja Severi Kaukiainen (11p) olivat hyvässä vireessä. Puolustuspäässä taas onnistujiksi voidaan laskea käytännössä koko joukkue sekä erityisesti valmennus Koskimiehen johdolla.

Kauhajokiset johtavat välieräsarjaa nyt voitoin 3-1. Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina Karhubasketin kotikentällä ja voitolla pohjanmaalaiset nähdään jälleen Korisliigan finaaleissa.

– Katsomme mitä voimme tehdä paremmin. Hyvänolontunne tästä voitosta pitää nollata nopeasti. Emme voi tulla matseihin sillä tavalla kuin tulimme edellisessä kotipelissämme, Kantonen kertoi.

– Jokainen peli ja jokainen tilanne on yksi peli ja pitää keskittyä vain siihen. Pitää oppia kaikesta, eikä saa jäädä murehtimaan, Huff mietti jatkoa.