Karhubasket roikkui kynsillään finaalisarjassa – ”Tosi kovan repimisen ja raastamisen takana”

Yli kaksituhatpäisen kotiyleisönsä edessä Kauhajoella pelannut Karhubasket onnistui pitämään itsensä mukana Korisliigan finaaleissa, eikä antanut Seagullsin napata Pantteri-patsasta mukanaan Helsinkiin. Karhun niukka jatkoaikavoitto kavensi otteluvoitot 3-2-lukemiin Seagullsin eduksi.

Karhubasket – Seagulls 79-76
Ottelun tilastot

Kauhajoen areenassa nähtiin todellinen trilleri, ja Korisliigan finaalien jännitystaso näyttääkin kasvavan, mitä pidemmälle ottelusarja etenee. Avausotteluiden murskavoitoista ei enää ole ripaustakaan jäljellä, kun molemmat joukkueet taistelevat tasaväkisesti lähes jokaisesta pallonhallinnasta.

Seagulls johti ottelua parhaimmillaan 12 pisteellä, mutta Karhubasket raapi itsensä peliin mukaan päätöserässä. Ottelussa mentiin jatkoajalle, kun Kauhajoelta Lokkeihin siirtynyt Rene Rougeau (16/6/5s) missasi voittoheiton varsinaisen peliajan lopussa.

Jatkoajan päätössekunnilla taas Lassi Nikkarinen sai ilmaan yllättävänkin hyvän heiton suoraan sivurajasta, jolla Seagulls olisi puolestaan tullut tasoihin ja venyttänyt ottelua entisestään. Tuo heitto kuitenkin kolisi areenan korista ohi ja Karhubasket piti kautensa hengissä.

– Kirvelevä tappio tietenkin. Saimme jatkoajan lopulla sen heiton minkä halusimmekin Lassin käsiin. Eikä se kaukana ollut. Varsinaisen peliajan lopulla saimme Renelle pallon postiin ja tällä kertaa se meni ohi. Pienistä asioista se on kiinni, Seagullsin valmentaja Jussi Laakso kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

– Kyselit aiemmin niiden tasaisten pelien perään, nythän tässä on saatu.

– Pelasimme aika huonon heittopelin tänään. Pystyimme kuitenkin repimään, tänään ei ollut mitään kaunista pelaamista. Tosi kovan repimisen ja raastamisen takana oli voitto tänään, kuten pitää pystyä pelaamaan selkä seinää vasten, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies sanoi tv-haastattelussa.

Rougeaun post-pelaaminen oli Lokkien vakivastaus hyökkäyspelissä ottelun lopussa, mutta mainioita suorituksia nähtiin läpi pelin myös Okko Järveltä (17p), Jeffrey Carrollilta (16p) kuin sentteri Zeno Edosomwanilta (13/8). Tosin Edosomwanin missattu donkki ottelun lopussa oli lopputuloksen kannalta merkityksellinen.

– Meidän keskittyminen ja tekeminen oli tosi hyvällä tasolla, vaikka siellä joku epäurheilijamainen virhe tulikin, Laakso sanoi.

Karhubasketin ykkönen oli loistavan ottelun pelannut Henri Kantonen (20/9/4s). Oranssien takamiestä rikottiin peräti kahdeksan kertaa, hän pelasi ottelun suurimmat minuutit (40m 38s peliaikaa) ja oli kotijoukkueen kärkipelaaja ratkaisuhetkillä.

– Ei ollut meidän paras ottelu. Mutta tuntui kuitenkin siltä, että tietyllä tapaa se oli kontrollissa. Jaksoimme puurtaa ensin 40 minuuttia ja sitten vielä jatkoaika. Lopussa se on sitten yksi heitto sinne tai tänne, mikä nämä pelit kääntää.

– Tänään tarvittiin sitä yksi-vastaan-yksi –pelaamista. Olen tiennyt koko kauden, että lopussa tulee luultavasti niitä tilanteita, joissa jonkun korin tekeminen on kaikkien työtuntien arvoista, Kantonen sanoi.

Cameron Jones (17/7) oli odotetusti myös isossa roolissa. Kun edellisessä ottelussa loukkaantunut Manny Patterson oli sivussa pelistä, keskittyivät kotiryhmän peliminuutit entistä enemmän vähemmille hartioille. Daniel Dolenc ja Eero Innamaa jäivät pienempään rooliin, kun Koskimies peluutti viittä parasta pelaajaansa kaikkia yli puoli tuntia.

Finaalisarjan kuudes osa nähdään Helsingin Kisahallissa tiistaina, jolloin mestaruus on toistamiseen katkolla Seagullsille.

– Olemme tällä ihan samalla pelillä pärjänneet. Kerran otimme rumasti turpaan, mutta kolme peliä voittaneet. Tänäänkään se ei ollut kaukana. Edelleenkin se taakka on Karhulla. Me ei ainakaan varmaan muuteta mitään, Laakso ennakoi.