Karhubasket teki historiaa, Korisliigan mestaruus Kauhajoelle

Pantteri-patsas on tänään oranssi, kun Karhubasket toi seuran historian ensimmäisen mestaruuden Kauhajoelle. Ratkaiseva finaaliottelu tarjosi kauden parasta koripalloa ja hurjan trilleripelin, jota jouduttiin jännittämään viimeiseen sekunnin kymmenykseen asti.

Karhubasket – Vilpas 99-96 ja.
Ottelun tilastot

Karhubasket johti peliä alusta loppuun asti, mutta ottelu oli todellinen henkien taisto. Salon Vilpas kiri itsensä varsinaisen peliajan lopussa tasoihin ja jatkoajalle, mutta ratkaisevan viisiminuuttisen loppuhetkillä Karhubasketin Greg Mangano naulasi kulmasta kolmen pisteen heiton pohjaan ja mestaruus oli Kauhajoen.

Ottelu oli parasta mahdollista mainosta Korisliigalle, kun sarjan kaksi parasta joukkuetta taistelivat, antoivat kaikkensa ja pelasivat huimaa koripalloa täydet 45 minuuttia. Karhubasket oli juuri sen verran Vilpasta parempi, että kauhajokiset ansaitsivat mestaruutensa.

Pelissä nähtiin tunnekuohuja, kovia koreja, vaikeita vihellyksiä tuomareilta, painia, hikeä, verta, kyyneleitä ja lopulta huimia ilon hetkiä.

Karhubasketin parhaat pelaajat olivat todellisia tähtiä ratkaisuhetkillä, ja niin Mangano, Bojan Sarcevic, Rene Rougeau kuin hermoton vapaaheittäjä Kelvin Lewis osoittivat, että Pohjanmaalla puntti ei tutise tiukassa piukassa.

Finaalisarja siis Kauhajoen Karhubasketille voitoin 4-2. Pantteri-patsas saanee oranssin kuosin päälleen ja mestaruusjuhlat alkavat Kauhajoella.

Koripallo.com tarjoaa tarkempaa analyysia finaalisarjasta lauantaina.