Karhulle löytyi sittenkin kaataja, Seagulls eteni cup-finaaliin

Koripallo Suomen Cup

Koripallo Suomen Cup

Kauhajoen Karhubasket on hallinnut Korisliigaa, eurokenttiä ja koko kotimaista koripalloa tämän kauden, mutta keskellä hurjaa otteluruuhkaa pohjanmaalaiset kaatuivat Helsinki Seagullsia vastaan Suomen Cupin välierässä perjantaina Helsingissä.

Karhubasket – Seagulls 64-78
Ottelun tilastot

Karhubasket pelasi viime viikolla kolme vierasottelua Korisliigassa, matkusti sen jälkeen Israeliin euro-otteluun ja palasi sieltä Suomeen vasta myöhään torstain aamuyönä. Omaa sänkyään kauhajokisten pelaajat eivät ole nähneet yli viikkoon.

Ei ollutkaan siis yllätys, että Karhubasketin startti cup-välierässä oli nihkeä. Tuota nihkeyttä kuitenkin kesti lähes koko avauspuoliajan, ja siinä kohdin oranssipaidat olivat liian kaukana tasokkaasta vastustajastaan.

Karhu sai aikaiseksi vain 11 pistettä ottelun ensimmäiseen 13 minuuttiin ja ensimmäisistä 13:sta kolmen pisteen heittoyrityksestä vain yksi osui. Joukkueella ei ollut tuttua virtaa monipuoliseen hyökkäyspeliin, vaan Karhubasketin pelaajat liian usein tyytyivät kaukoheittoihin.

– Kierrätimme pelaajia ja nyt peliaikaa saivat pelaajat, jotka aiemmin eivät ole niin paljon pelanneet. Joten en usko, että niin paljon oli väsymyksestä kiinni, Seagulls oli vain parempi, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi tv-haastattelussa.

– Olosuhteet olivat meidän puolellamme. Pääsimme koko viikon valmistautumaan hyvin toisin kuin Karhu, siinä mielessä vähän epäreilu tilanne heille, Seagullsin Antti Kanervo sanoi.

Ei Lokkienkaan hyökkäyspelaaminen suuria hurraa-huutoja aiheuttanut. Ottelun päätteeksi Seagullsin kolmen pisteen heittoprosentti (8/32) oli jopa Karhubasketia heikompi. Helsinkiläiset kuitenkin heti ottelun alusta lähtien pyrkivät korin läheisyyteen pisteitä tekemään ja siinä erinomaisesti onnistuivatkin niin Zena Edosomwan (14/16), Rene Rougeau (12/4) ja Jeffrey Carroll (22/4).

– Meidän puolustus oli varsinkin ekalla puoliajalla tosi hyvää. Vaikka emme kovin hyvin heittäneet, voitimme ihan selvästi, Kanervo kertoi.

– Pettymys tietysti, että meidän Suomen Cup -taival tuli päätökseen. Seagulls pelasi paremmin, vaikka hekään eivät heittäneet kovin hyvin, Koskimies sanoi.

Karhubasketin pelissä näkyivät läpi ottelun kaikki väsyneen ja alakynnessä olevan joukkueen merkit, mistä peräti 19 pallonmenetystä on iso merkki. Oransseista eniten peliaikaa ottelussa saivat Teemu Suokas, Joona Hakamaa ja Eero Innamaa, mikä oli puolestaan osoitus siitä, että Koskimies keskellä otteluruuhkaa halusi peluuttaa ”kakkosketjuaan” – joista ei tällä kertaa ollut haastamaan Korisliigan toista kärkijoukkuetta.

Seagulls pelaa lauantain Cup-finaalissa klo 17 perjantai-illan toisen välierän Kataja – BC Nokia voittajaa vastaan niin Cup-voittajan tittelistä kuin 10 000 euron palkinnosta. Finaali nähdään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa ja Areenassa.

– Toivotaan muutaman jatkoajan peliä, jotta heillä menee ilta pitkäksi, Kanervo kommentoi toivetta finaalivastustajasta.