Kobrat pelotteli Pohjanmaan derbyssä, Karhubasket kiri voittoon

Lapuan Kobrat tuli hurjalla ilmeellä vierasotteluun Kauhajoella ja pelotteli puolustavaa mestaria tosissaan, kun lapualaisten puoliaikajohto oli jo 11 pistettä. Lopulta Karhubasketin kokemus ja suoritusvarmuus toi ryhmälle selvän voiton.

Karhubasket − Kobrat 94-77
Ottelun tilastot

Ottelun alussa Kobrat hurjasteli selvään johtoon Zane Watermanin (28/5) johdolla. Joukkue pelasi iloista ja itseluottamuksen täyteistä koripalloa, kun taas isäntäjoukkue ei tuntunut onnistuvan oikein missään hyökkäyspäässä.

Pelin kuva kuitenkin kääntyi täysin, mitä pidemmälle ottelu eteni. Viimeinen erä meni Karhubasketin nimiin peräti luvuin 27-8 ja samalla myös voitto jäi Kauhajoelle. Onnistujina olivat tutut miehet, kun Rene Rougeau (18/19) dominoi peliä molemmissa päissä ja Greg Mangano (22/9) pussitti tärkeitä koreja.

Voiton myötä Karhubasket on askelta lähempänä runkosarjan kakkossijan varmistamista ylivoimaisen sarjakärjen Salon Vilppaan takana. Kobrille voitto olisi tiennyt pudotuspeliunelman hengissä pysymistä, ja nyt lapualaisten kauden jatkuminen runkosarjan jälkeen vaatisi jo melkoista voittoputkea.

Vaikka Kobrien uusi valmentaja Nenad Stefanovic on saanut ryhmäänsä selvää ryhtiliikettä ja samalla voittoja ottamalla käytännössä varmistanut lapualaisten sarjapaikan, toisella puoliajalla joukkue lipsahti vanhojen, kehnojen tapojen puolelle.

− Toisella puoliajalla emme kuunnelleet valmentaja pelisuunnitelmaa ja pelasimme liikaa 1-1-koripalloa, Kobrien Waterman kertoi.

− Olisi kiva aloittaa yksi peli niin, että emme anna 16 pinnaa kaulaa ja sitten vasta lähde kirimään. Ymmärsimme tauolla, että on aika selvä homma, että nyt alamme pelata, Karhubasketin Mikael Laihonen kertoi.

− Ensimmäinen puoliaika oli hyvä, olimme valmiita pelaamaan ja joukkuepelimme oli parasta, mitä viime aikoina olemme esittäneet. Kauhajoki ei ollut varmasti ihan huippuvalmis, Stefanovic sanoi.

− Lopetimme joukkuepelin pelaamisen ihan kokonaan. Liikaa 1-1-pelaamista ja pelaajat unohtivat omat tehtävänsä puolustuspäässä. Se yksi 1-1-pelaaminen on ollut meidän tavaramerkkimme tänä vuonna. Energia ja halu hajosivat.

− Kun tulin valmentajaksi, puhuimme, että pääosa on, että Kobrat pelaa ensi kaudellakin Korisliigaa. Olemme voittaneet siihen ihan tarpeeksi pelejä, mutta totta kai metsästämme vielä viimeistä pudotuspelipaikkaa. Siihen meidän on pakko pelata kuten ensimmäinen puoliaika tänään, Stefanovic kertoi.

− Kobrat järjesti hienon ottelun, pelasivat tosi hyvin varsinkin ensimmäisen puoliajan. Kun toinen saa onnistumisia ja itsellä sakkaa, voi ero olla tuollainen kuin se oli puoliajalla.

− Vetosin heihin, että täällä olisi nyt peli pelattavana ja voitettavana, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso sanoi.

− Olemme tosi lähellä kakkossijan varmistamista. En ota siitä mitään paineita, meillä on aika monta ottelupalloa siihen, Laakso kertoi.

Korisliigan kierroksen muissa otteluissa BC Nokia kuritti erittäin pahasta loukkaantumissumasta kärsivää Ura Basketia 104-78. Nokialaisten voitto vahvisti Näätien otetta kahdeksanteen sijaan, kun taas Ura ei viimeiseltä sijalta nouse ilman pientä ihmettä.

Helsingin Kisahallissa isäntäryhmä Seagulls oli Pyrintöä vahvempi luvuin 82-77. Kataja oli jälleen kotikentällään vaikeuksissa pelin loppuhetkillä, mutta kesti taas niukkaan 79-78-voittoon Kouvoista. Vilpas nappasi Uudessakaupungissa Korihaista varmaotteisen 93-81-voiton.